Pyhtää kokoaa kesällä ministerit ja muut vaikuttajat saman pöydän ääreen – Politiikan, talouden ja yritysmaailman edustajat keskustelevat uudessa tapahtumassa suomalaisen työn luonteesta

Ajatus uuden tapahtuman järjestämisestä syntyi alunperin halusta pohtia minkälaisessa Suomessa koronapandemian jälkeen eletään.

Pyhtään Kulttuuritalon pihamaalla järjestetään kesäkuun puolivälissä uusi keskustelutapahtuma –  Pyhtäältä Pöydältä. Tapahtuman järjestävät Pyhtään kunta, Pyhtään Kulttuuritalo ja No Fear Agency.

Tapahtumassa saman pöydän ääreen kokoontuu ministereitä, kuntapäättäjiä, yrittäjiä ja talouden ammattilaisia. Tapahtumaan osallistuvat muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä ja kuntaministeri Sirpa Paatero, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja EVA:n Sanna Kurronen.

Suomen muuttuvat haasteet puhuttavat

Pyhtään viestintä- ja markkinointiasiantuntija Jari Korkki kertoo, että ajatus uuden tapahtuman järjestämisestä syntyi alunperin halusta pohtia, minkälaisessa Suomessa koronapandemian jälkeen eletään.

– Epidemia ei ole päättynyt kokonaan vieläkään, eivätkä Ukrainan asiat olleet vielä pinnalla, kun aloimme pohtia tapahtuman sisältöä.

Korkki toteaa, että Suomelle on tullut iso lisälasku koronasta. Pöydän ääressä pohditaan muun muassa sitä, mikä on tapahtuma-alan kohtalo tulevaisuudessa.

– Keskustelemme siitä, onko ihmisillä ymmärrystä siitä, mikä on työn luonne, kun työntekijä ei mene aamulla tehtaaseen ja tule sieltä illalla pois, vaan työtä tehdään eri aikoihin eri paikoissa, kuvailee Korkki.

Tapahtumassa keskustellaan myös modernin ja nykyaikaisen kunnan mallista.

Lauantaina ohjelmaa nuorille

Tapahtumassa perjantai on maksullinen asiantuntijoille ja ammattilaisille tarkoitettu päivä, joka on tarkoitettu päättäjille, yrityksille ja kuntakentälle.

– Uskon, että tapahtumaan osallistuu perjantaina kuntapäättäjiä, tapahtuma-alalla työskenteleviä ihmisiä ja paikallisia yrittäjiä.

Lauantaina tapahtumassa on ohjelmaa nuorille ja nuorille yrittäjille.

Pyhtäältä pöydältä -tapahtumasta alkavat myös Kulttuuritalolla järjestettävät kesäkonsertit, joista ensimmäisissä esiintyvät Maija Vilkkumaa ja Sanni.

Pyhtäältä pöydältä -tapahtuma Pyhtään Kulttuuritalon pihamaalla 17.–18.6.2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka