Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa ensi viikolla liikuntapaikkojen ja päiväkotien toimintaan Kotkassa

Päiväkoteja ja esikouluja voidaan joutua sulkemaan aikaisemmin, jos henkilökunnalle tulee äkillisiä poissaoloja.

Ammattiliitto Jytyn, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n ensi viikolla voimassa oleva ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi vaikuttaa liikuntapaikkojen toimintaan myös Kotkassa.

– Esimerkiksi henkilökunnan sairastapauksissa voidaan joutua sulkemaan liikuntapaikkoja tilapäisesti nopealla aikataululla. Uusia kenttävarauksia Arto Tolsa -areenalle ei toistaiseksi vahvisteta viikonlopuille kello 16.30:n jälkeiselle ajalle, kerrotaan Kotkan kaupungin tiedotteessa.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto liittyy keskeytyksessä oleviin kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluihin.

Päiväkoteja ja esikouluja voidaan joutua sulkemaan aikaisemmin

Kotkan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että ylityö- ja vuoronvaihtokielto saattaa vaikuttaa myös päiväkotien ja esikoulujen toimintaan niin, että niitä voidaan joutua sulkemaan aikaisemmin, jos henkilökunnalle tulee äkillisiä poissaoloja. Silloin vanhemmat joutuvat hakemaan lapsensa pois päiväkodista tai esiopetuksesta aikaisemmin kuin oli suunniteltu

– Pyrimme kaikin tavoin takaamaan lasten turvallisen varhaiskasvatuksen ja riittävä henkilökunta on siinä tärkeintä. Teemme kaikkemme, ettei yksiköiden aukioloa jouduta rajoittamaan, kertoo Kotkan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Raili Liukkonen tiedotteessa.