Kotkaan on saapunut noin 20 ukrainalaista pakolaista – Vastaanottokeskuksella on valmistumassa asuntoihin 350 majoituspaikkaa

Tähän mennessä Kotkaan on saapunut yksittäisiä perheitä ja henkilöitä. Valmius myös ryhmien pikaiseen vastaanottoon ja majoittumiseen on jo olemassa.

Kotkaan on saapunut parikymmentä pakolaista Ukrainasta, Kotkan vastaanottokeskuksen johtaja Janne Autio kertoi keskiviikkoaamuna.

– Nämä saapuneet ovat tulleet poliisin kautta vastaanottojärjestelmään. Kysymys on tällä hetkellä pienemmistä toisiinsa kytkeytyneistä perheistä tai henkilöistä. Esimerkiksi mitään linja-autokuljetuksia ei tietääkseni Kotkaan ole tullut, Autio kertoo.

Autio lisää, ettei voi varmuudella tietää saapuneiden kokonaistilannetta, sillä osa voi saapua yksityishenkilöinä omien kontaktiensa luokse. Näyttäisi kuitenkin siltä, että ukrainalaisten pakolaisten määrä alueellamme lisääntyy päivittäin, hän toteaa.

Kotkan vastaanottokeskuksella on valmistumassa asuntoihin 350 majoituspaikkaa.

– Kalustus- ja varustustyötä tehdään parhaillaan. Vastaanottokeskuksella on tällä hetkellä 13 työntekijää, lisäksi apuna on organisaatiostamme osoitettu lisäväki sekä vapaaehtoisia henkilöitä, Autio kertoi.

Hän lisää, että pikaiseen yöpymiseen on valmius hätämajoituksessa.

Jaettu työvastuu

Tilannekuva Kotkan vastaanottokeskuksessa on siis rauhallinen, mutta hyvin työntäyteinen ja suunnitelmallisesti etenevä. Aution johtamalla organisaatiolla on pakolaisvyörystä kokemusta jo vuodelta 2015, joten toimintamallit ovat hioutuneet hyvin.

– Vapaaehtoisia henkilöitä, jotka haluavat jollain tavalla auttaa tai tukea ukrainalaisia pakolaisia tai vastaanottokeskuksen toimintaa, pyydetään ilmoittamaan omat resurssit seurakunnan ja Kotkan kaupungin yhteiselle maahanmuuttajatyön koordinaattorille Maarit Koskensalo-Tiaiselle sähköpostitse.

Osoite tähän tarkoitukseen on maarit.koskensalo-tiainen@evl.fi.

– Apu on tärkeää, mutta näin toivotaan meneteltävän, sillä puhelinyhteydenotot voivat kuormittaa varsinaiseen työhön tarvittavia viranomaisten puhelinlinjoja, Autio muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka