Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan vastaanottokeskus valmistautuu ottamaan vastaan pakolaisia Ukrainasta – Uusia paikkoja järjestetään kahdellesadalle tulijalle

Kotkan Asunnot järjestää asunnot vastaanottokeskuksen käyttöön. Kotka-Kymin seurakunta on luvannut Ristiniemen leirikeskuksen hätämajoitustiloiksi.

Kotkan vastaanottokeskus on saanut pyynnön laajentaa kapasiteettiaan 200 paikalla.

– Meillä on sitten käytössämme yhteensä 350 paikkaa. Vastaanottokeskuksemme on hajasijoitusmallin mukainen keskus ja Kotkan Asunnot järjestää meille tarvitsemamme asunnot, kertoo keskuksen johtaja Janne Autio.

Vastaanottokeskuksessa varaudutaan mahdollisiin Ukrainasta Kotkaan saapuviin pakolaisiin.

– Meidän pitää saada majoitustilat nopeasti sellaiseen kuntoon, että voimme ottaa vastaan Kotkaan tulevat ukrainalaiset.

Autio kertoo, että hänellä ei ole vielä tietoa siitä, kuinka paljon ukrainalaisia olisi vastaanottokeskukseen tulossa.

– Tämä ei ole nyt vielä viranomaisten koordinoimaa toimintaa, eikä virallista tietoa pakolaisten määrästä ole. Yhden bussilastillisen tiedän varmasti, että sellainen on tulossa.

Yhteistyötä seurakunnan ja viranomaisten kanssa

Varautuessaan ukrainalaisten saapumiseen vastaanottokeskus tekee yhteistyötä erilaisten viranomaisten kanssa.

– Teemme yhteistyötä myös Kotka-Kymin seurakunnan kanssa. Seurakunta on luvannut Ristiniemen leirikeskuksen hätämajoituskäyttöön, jos pakolaisia tulee yhtä äkkiä suuria määriä. Ristiniemeen voidaan majoittaa satakunta ihmistä.

Autio myöntää, että pakolaisten käyttöön annettavien asuntojen sisustamisen kanssa on kiire.

– Asunnoista pitää tehdä asumiskelpoisia ja hankkia niihin muun muassa patjoja ja muita huonekaluja. Meille on jo tarjottu apua, mutta jos joku vielä haluaa auttaa kalustamisessa, voi hän olla yhteydessä vastaanottokeskukseen puhelimitse tai sähköpostilla.

Muutettu klo 13.14 toive ja tieto siitä, miten auttajat voivat ottaa yhteyttä vastaanottokeskukseen.