Karhulan ja Karhuvuoren omatoimikirjastot palvelevat maaliskuun alusta lukien. Kirjastojen tiloja ja laitteita saa varata taas normaaliin tapaan.
Kotkan kirjastot palaavat maaliskuussa askeleen lähemmäs normaalia, selviää Kotkan kaupungin tiedotteesta. Aukioloajat ja palvelut laajenevat sekä erilaiset tapahtumat alkavat jälleen.
Omatoimikirjastot Karhulassa ja Karhuvuoressa avautuvat tiistaina 1. maaliskuuta alkaen. Sen myötä kirjastoon pääsee jälleen myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Kirjastojen ryhmätyöskentelytilat ja muut erikseen varattavat tilat ovat jatkossa käytössä normaalisti. Samoin on mahdollista pääkirjaston 3D-tulostimen sekä editointi- ja digitointilaitteiden varaaminen. Kirjastot alkavat lisäksi jälleen ottaa vastaan ryhmiä.
Kaikkien kirjastojen tietokoneet ja tulostimet ovat käytettävissä, ja maaliskuusta alkaen kirjastoista saa lisäksi digiopastusta. Myös vapaaehtoiset digituutorit auttavat. He palvelevat pääkirjastossa torstaisin iltapäiväkolmesta iltakuuteen.
Tapahtumat palaavat tauolta
Kirjaston järjestämät erilaiset tapahtumat alkavat vähitellen maaliskuun aikana. Esimerkiksi lasten satusuunnistus on käynnissä Karhulan kirjastossa 6. maaliskuuta saakka, ja se järjestetään myös Karhuvuoren kirjastossa 14.-18. maaliskuuta.
Myös lukupiiritoiminta käynnistyy. Ääneen luettuja tarinoita ja käsitöitä yhdistävä Tarinakoukku kokoontuu pääkirjastossa tiistaina 8. maaliskuuta kello 17.
Karhulan kirjaston lukupiiri käynnistyy maanantaina 21. maaliskuuta ja dekkaripiiri tiistaina 22. maaliskuuta. Molemmat kokoontuvat kello kahdelta iltapäivällä.
Maaliskuussa alkavat myös pääkirjaston ja Karhulan kirjaston elokuvaesitykset. Karhulassa ja pääkirjastossa jatkuu myös lukukoiratoiminta. Mukana ovat Kotkan lukukoirat Manu, Nasse, Ruuti ja Wiiru.
Pääkirjasto osallistuu lisäksi rasisminvastaiseen viikkoon. Sitä vietetään 21.-26. maaliskuuta.
Näyttelyissä Karhulan ja Jääsken historiaa
Karhulan kirjastossa on maaliskuussa esillä näyttely Karhulan kauppala valokuvina, osa III. Se on Kotkan kaupunginarkiston kokoama, pääasiassa 1950–1970-lukujen mustavalkoisia valokuvia käsittävä näyttely. Näyttely esittelee ilmakuvia, rakennettua ympäristöä, teollisuutta sekä kirjastotoimen alkuvaiheita.
Pääkirjastoon saapuu maaliskuuksi Jääski-seuran näyttely, jonka kokoelmaa säilytetään normaalisti Karjalan liiton omistamalla Karjalatalolla Helsingin Käpylässä.
Esillä on nykyisen rajan tuntumassa sijaitsevan, pääosin luovutettuun Karjalaan jääneen Jääsken pitäjän historiaa, muun muassa kylä- ja koulupiirihistoriikkeja sekä murrekirjoja. Noin 50 kirjaa ja lehteä ovat nyt selailtavissa ja luettavissa Kotkan pääkirjastolla.
Tarkempia tietoja kaikista tapahtumista saa kirjastoista, kirjastojen Facebook-sivuilta sekä kyyti.finna.fi-sivustolta.