Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotka-Kymin seurakunta järjestää tänä iltana rukoushetken rauhan puolesta – Kello 19 soivat rauhankellot Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkolla

Kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen toteaa, että seurakunnan rooli on pitää esillä rauhaa ja toivoa toivottomilta tuntuvissa tilanteissa. Myös Marian kirkossa Haminassa rukoillaan tänään rauhan puolesta.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat rohkaisevat seurakuntia järjestämään tänä iltana kirkoissa kaikille avoimen rukoushetken rauhan puolesta. Kotka-Kymin seurakunta järjestää sellaisen Kotkan kirkossa.

– Olen järkyttynyt ja huolestunut tilanteesta Ukrainassa, että kireä tilanne eskaloitui sodaksi. Ajatukseni ovat aamupäivällä olleet sekavia ja olen miettinyt, mitä tästä seuraa, kertoo kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen tuntemuksistaan.

Kirkkoherra toteaa, että seurakunnan rooli on pitää esillä rauhaa ja toivoa toivottomilta tuntuvissa tilanteissa.

– Haluamme mahdollistaa sen, että ihmiset voivat kokoontua yhteen, jakaa huoliaan, rukoilla yhdessä ja turvautua Jumalaan hädän keskellä.

Rauhaa on monenlaista

Järvinen sanoo, että tänä iltana järjestettävän rukoushetken viesti on tärkeä.

– Kirkko on auki ja kellot soivat. Kirkko elää tässä maailmassa ja kaikessa siinä, mitä tapahtuu. Rauhaahan on monenlaista: maailmanrauhaa, sisäistä rauhaa ja sellaistakin rauhaa, mitä ei oikein osaa selittää tai voi ymmärtää, Jumalan rauhaa, kuvailee Järvinen.

Kotkan kirkko on tänään auki kello 18 alkaen omaa hiljaista rukousta varten ja yhteinen rukoushetki alkaa kello 19. Seurakunta soittaa rauhankelloja kello 19 Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkoilla. Rukoushetki lähetetään myös verkossa seurakunnan Facebook-sivulla.

Myös Marian kirkossa Haminassa järjestetään kaikille avoin rukoushetki rauhan puolesta tänä iltana kello 19 ja samassa yhteydessä soitetaan rauhankelloja.