Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ocean Bar -ravintolalautta upposi Kotkassa – "Lähelle ei saa mennä missään tapauksessa"

Lautasta näkyy pinnalla enää yläterassin rakenteita, lasiaitaa ja baarin kattoa.

Kallistuneena Kotkan Kantasatamassa ollut Ocean Bar -ravintolalautta on uponnut mereen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Päivystävä palomestari Juha Säämänen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että lautasta näkyy pinnalla enää yläterassin rakenteita, lasiaitaa ja baarin kattoa.

Lautta on noin 12 metriä korkea, joten pelastuslaitos olettaa, että se on mennyt pohjaan saakka.

– Pääsisäänkäynnin silta on romahtanut, sanoo Säämänen.

Ocean Bariin ei sukelleta nyt

Henkilövahingoista ei ole tietoa, mutta Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella sattuneen onnettomuuden takia pelastuslaitos on päättänyt olla ottamatta riskejä eikä uponneeseen alukseen olla nyt sukeltamassa. Palomies kuoli Hailuodossa viime tiistaina, kun pelastuslaitos oli tekemässä pelastustöitä Hailuodon jäätiellä.

– Lautta on uponnut yöllä ja jos siellä on joku ollut, mitään pelastettavaa ei enää ole, Säämänen kertoo.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen aamulla kello 8.34 aikaan ohikulkijalta, joka havaitsi tapahtuneen. Pelastuslaitos tutki paikan vuotojen varalta, mutta niitä ei ollut.

– Murhettahan tämä on aiheuttanut, kuten lehdet ovat aikaisemmin kirjoittaneet. Kallellaanhan se on ollut. Nyt se on pohjassa, sanoo Säämänen.

Kymen Sanomat uutisoi lautan kallellaan olemisesta viimeksi viikko sitten. Silloin lautta oli vielä jämäkästi jään ympäröimänä.

Uppoamispaikasta pysyttävä kaukana

Pelastuslaitos merkitsi paikan nauhoilla mantereen puolelta, ja jään puolelle kaupungin tekninen toimi asettelee kartioita alueen eristämiseksi.

Säämänen kehottaa ihmisiä pysymään kaukana uppoamispaikasta turvallisuuden takia. Aamupäivän aikana ihmettelijöitä on käynyt paikalla runsaasti.

– Lähelle ei kannata mennä, ettei käy tapaturmaa. Vaaranpaikkoja on, Säämänen sanoo.

Kaupungin tekninen johtaja Vesa Vornanen asettelee sanansa Säämästä tiukemmin.

– Sinne ei saa mennä missään tapauksessa. Syvyyttä on seitsemän metriä, ja voi tapahtua niin, että kiipeilijä jää sinne kiinni, Vornanen huomauttaa.

Poliisi yrittää tavoittaa lautan omistajaa ja kaupungin tekninen toimi eristää alueen, mutta mitään ympärivuorokautista vartiointia paikalle ei voida järjestää. Vornanen muistuttaa, että kyse ei ole kaupungin kohteesta.

Lisäksi esimerkiksi sähköjen katkaisu lautasta pitää varmistaa. Ennakkotiedon mukaan lautalta oli katkaistu sähköt kaksi viikkoa sitten.

Ocean Barin yrittäjä Matias Kerminen ei halua tässä vaiheessa kommentoida Kymen Sanomille Ocean Barin uppoamista.

Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan uppoamisessa ei epäillä rikosta. Poliisi on käynyt paikan päällä tarkistamassa tilanteen.

Uutista on päivitetty Vornasen tiedoilla kello 10.08. Päivitetty lisätietoa ja lisätty kuvia kello 11.06. Lisätty kello 11.13 poliisin tieto. Lisätty kello 14.59 tieto siitä, että Ocean Barin yrittäjä ei halua tässä vaiheessa kommentoida asiaa. Tarkennettu kello 21.15 Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kirjoitusasua.