Karhulan koulukeskuksen suunnittelusta arkkitehtuurikilpailu – Yleisö pääsee kommentoimaan kilpailuehdotuksia kesällä

Karhulan koulukeskuksen suunnittelusta aloitetaan arkkitehtuurikilpailu, Kotkan kaupunki tiedottaa. Koulukeskukseen rakentuvat tilat nykyisille Karhulan ja Helilän yläkouluille, Karhulan lukiolle, Karhulan kirjastolle ja kaupungin nuorisotoimelle. Arkkitehtuurikilpailun tarkoituksena on löytää mahdollisimman hyvin kokonaisuutta palveleva ratkaisu. Kilpailu on käynnissä 24.2.-1.6.

Hyväksytyt kilpailuehdotukset ovat näytteillä 15.6.–10.8. Tänä aikana yleisö voi esittää kommentteja ja palautetta hyödynnetään jatkosuunnittelussa. Kilpailu pyritään ratkaisemaan elokuun loppuun mennessä. Karhulan koulukeskuksen suunnittelu aloitetaan syksyllä 2022. Rakentaminen alkaa keväällä 2024 ja koulukeskus on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukaudella 2026.

Arkkitehtuurikilpailun palkintosumma on yhteensä 165 000 euroa. Pääpalkinto on 60 000 euroa. Kaupungin tämän vuoden budjetissa on varattu miljoona euroa koulukeskuksen suunnitteluun ja arkkitehtuurikilpailuun.

Arkkitehtuurikilpailuun ei sisälly Karhulan vanha puukoulu, jonka kohtalo ratkeaa myöhemmin asemakaavoituksen yhteydessä. Kilpailun ulkopuolella on myös koulukeskuksen naapuriin, nykyisen Ahjokodin paikalle rakennettava liikuntasali.

Kilpailuohjelma liitemateriaaleineen on ladattavissa 24.2. alkaen osoitteessa www.kotka.fi/arkkitehtuurikilpailu. Yleisön arvioitavaksi päätyvät kilpailuehdotukset ilmestyvät kilpailun verkkosivuille kesällä.

Koulukeskuksen tavoitehinta-arvio on 28,4 miljoonaa euroa. Siitä uudisrakennuksen osuus on 21,1 miljoonaa, liikuntahalli hieman yli 5 miljoonaa ja kivikoulun saneeraus noin 2,3 miljoonaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka