Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa palataan takaisin lähiopetukseen – Uudet ja vaihto-opiskelijat siirtyvät kampukselle jo helmikuun puolivälissä

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) palataan lähiopetukseen asteittain ja osin myös suunniteltua aiemmin.

Ensimmäisenä kampuksille palaavat tämän vuoden alussa aloittaneet tutkinto- ja vaihto-opiskelijat, selviää Xamkin tiedotteesta. Heidän osaltaan lähiopetus alkaa maanantaina 14. helmikuuta.

Loput opiskelijat palaavat lähiopetukseen aiemmin tiedotetun mukaisesti 7. maaliskuuta. Samana päivänä päättyy myös henkilökunnan etätyösuositus.

– Haluamme, että uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja liittymään kunnolla osaksi Xamkin yhteisöä. Päätimme, että teemme sen nyt heille mahdolliseksi, kun rajoituksia muutenkin puretaan, sanoo tiedotteessa rehtori Heikki Saastamoinen.

Xamk kertoo huomioineensa päätöksessä sen, että koronatilanne Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa on yhäti vaikea, mutta rajoituksista on alettu kuitenkin luopua.

Päätökseen on vaikuttanut myös se, että sosiaali- ja terveysministeriö on poistanut korkeakouluilta valtakunnallisen etäopetussuosituksen.