Bussivuorojen perumiset Kotkassa jatkuvat yhä – Aamuliikennettä ja tiettyjä linjoja priorisoidaan, hätiin on pyydetty tilausliikennettä ja jopa tilatakseja

Lista perutuista vuoroista päivittyy Kotkan seudun aikataulusivustolle päivittäin puoleen päivään mennessä.

Bussivuorojen perumiset jatkuvat Kotkassa, tiedottaa Kotkan kaupunki. Kuljettajien sairaspoissaolojen ja karanteenien vuoksi vuoroja on jouduttu perumaan viime viikon torstaista alkaen.

– Viikonloppuja peruttuja vuoroja ei tullut, mutta tilanne vakavoitui nopeasti maanantaina, jolloin perumisia olikin jo yli kolmekymmentä, sanoo tiedotteessa Kotkan joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Vuoroja on peruttu viime päivinä Pohjolan liikenteen liikennöimiltä vuoroilta. Yhtiö lähettääkin nyt aamupäivisin kaupungille listan iltapäivän ja illan perutuista vuoroista. Kaupungin verkkosivuille tiedot päivittyvät puoleenpäivään mennessä. Lisäksi listaa pyritään pitämään ajantasaisena muutoinkin päivän mittaan, jos lisämuutoksia ilmenee.

Tuoreimman tiedon perumisista voi tarkistaa Kotkan kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.kotkanaikataulut.fi/liikennepoikkeukset. Sivun löytää myös seudun aikataulusivuston kautta, jonne ohjaa toistaiseksi myös uusi osoite jonnejaminne.fi.

Aamuperumisia vältetään viimeiseen asti

Kaupunki ja liikennöitsijät kehittävät yhteistyössä ratkaisuja, joilla tilanteesta selvitään mahdollisimman vähin vahingoin.

– Toistaiseksi perutuissa vuoroissa kyseessä on ollut vain Pohjolan liikenteen liikennöimiä vuoroja, mutta olemme käyneet myös muiden liikennöitsijöiden kanssa keskusteluja poissaoloihin varautumisesta, Partanen sanoo.

Kaupunki on ohjeistanut liikennöitsijöitä esimerkiksi välttämään aamun vuorojen perumista mahdollisimman hyvin. Ohje on annettu paitsi tiedottamisen, myös korvaavien järjestelyjen vuoksi.

– Lisäksi olemme tehneet listoja priorisoitavista linjoista sekä toisaalta niistä linjoista, joissa vuorojen perumisen vaikutukset tuottavat muiden linjojen vuoksi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille, Partanen taustottaa.

Hätäapua tilausajobusseilla ja tilatakseilla

Kuljettajapulaa helpottamaan kaupunki on saanut järjestettyä osalle perutuista vuoroista korvaavaa liikennettä tilausajobusseilla.

– Toivomme vahvasti, että pahin tilanne vuorojen perumisen suhteen koettiin eilen tiistaina, jolloin peruttuja vuoroja reilut viisikymmentä", Partanen kertoo.

Keskiviikkoiltapäivänä ja -iltana Pohjolan liikenne ilmoitti peruvansa 55 vuoroa. Näistä tilausajobusseilla saatiin korvattua keskiviikkona neljätoista.

Bussiliikennettä on korvattu osin myös tilatakseilla tiistaista alkaen. Tuolloin tilataksilla ajettiin muutama vuoro Kotkan keskustan ja Länsi-Kotkan välillä.

Näihin korvaaviin kuljetuksiin pääsee kyytiin reitin varren pysäkeiltä. Toistaiseksi korvaavat kyydit ovat matkustajille ilmaisia.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka