Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymi Sinfonietta esittää konserttinsa netissä helmikuun lopulle asti – Kapellimestari Jaakko Kuusiston ja kansanmusiikkiyhtye Friggin vierailu Kotkassa siirtyy ensi vuodelle

Helmikuussa verkossa nähdään ja kuullaan lisäksi myös muusikko ja säveltäjä Arttu Takalon konsertin taltiointi sekä kaksi Kymi Sinfoniettan jousi- ja puhallinmuusikoiden kamarikonserttia.

Koronarajoitusten vuoksi Kymi Sinfonietta esittää konserttinsa verkossa ainakin 22. helmikuuta asti.

Kymi Sinfoniettan tiedotteessa kerrotaan, että orkesterin piti konsertoida kansanmusiikkiyhtye Friggin ja kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa Kotkassa ja Kouvolassa 2. ja 3. helmikuuta. Koronatilanteesta ja yleisörajoituksista johtuen konsertit siirtyvät näillä näkymin ensi vuodelle.

– Olemme näiden parin vuoden aikana tottuneet siihen että suunnitelmat muuttuvat. Päätöksiä joudutaan tekemään todella lyhyellä syklillä. Emme pysty sanomaan mitä kolmen viikon päästä tapahtuu, kertoo puhelimitse tavoitettu Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Mikko Leppänen.

Orkesteri kokosi itse kaksi kamarikonserttia

Tiedotteessa kerrotaan, että myös 16. ja 17. helmikuuta esitettävien Käyrätorviguru Radovan Vlatković -konserttien sisältö muuttuu ja konsertti kuullaan suorana verkkokonserttina ilman solistia keskiviikkona 16. helmikuuta. Rakkaudesta barokkiin -konsertti kuullaan sekin keskiviikkona 23. helmikuuta koronatilanteesta riippuen joko verkkokonserttina tai elävän yleisön edessä kahdessa konsertissa Kotkan konserttitalolla.

Helmikuussa verkossa nähdään ja kuullaan lisäksi myös muusikko ja säveltäjä Arttu Takalon konsertin taltiointi sekä kaksi Kymi Sinfoniettan jousi- ja puhallinmuusikoiden kamarikonserttia.

– Kamarikonsertit ovat ihan uusia, orkesterimme suunnitteli itse konserttikokonaisuudet. Kaikki konsertit ovat yleisölle ilmaisia, kertoo Leppänen.

Kausikorttilaisille hyvitetään peruuntuvat tapahtumat

Kymi Sinfoniettan tiedotteessa kerrotaan, että kausikorttilaisille peruuntuneet Folkfoniaa- ja Käyrätorviguru Radovan Vlatković -konsertit ja mahdolliset muut peruuntuvat tapahtumat hyvitetään tulevaisuudessa yhdellä kertaa. Orkesteri on yhteydessä kausikorttilaisiin.