Kotkan ja Haminan alueella työttömien määrä laski yli 1100 henkilöllä – Seudulle tuli eniten uusia työpaikkoja Kaakkois-Suomessa

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kaakkois-Suomessa 12,2 prosenttia. Vuoden 2019 joulukuusta työttömien määrä on laskenut Kymenlaaksossa viisi prosenttia, kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Kaakkois-Suomessa oli joulukuun 2021 lopussa 15 663 työtöntä työnhakijaa. Työttömiä on 4 382 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kymenlaaksossa työttömien määrä väheni vuodentakaisesta 2 312 henkilön ja 20 prosentin verran. Vuoden 2019 joulukuusta työttömien määrä on laskenut Kymenlaaksossa viisi prosenttia, kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskus tiedotteessaan.

Työttömyys laski Kotkan ja Haminan alueella yli 1 100 henkilöllä

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kaakkois-Suomessa 12,2 prosenttia. Koko alueella työttömien määrä oli joulukuussa pienempi kuin vuosi sitten. Kotkan ja Haminan alueella työttömien määrä laski 1 123 henkilöllä.

ELY-keskus kertoo, että alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa Kaakkois-Suomessa 1 797, mikä on 33 prosenttia vähemmän kuin edellisen vuoden joulukuussa. Alle 20-vuotiaiden työttömyys laski 39 prosentilla ja yli 50-vuotiaiden työttömien määrä 17 prosenttia vuodentakaisesta.

Kokoaikaisesti lomautettuna Kaakkois-Suomessa oli 1 366 työtöntä työnhakijaa. Lomautettujen määrä nousi marraskuusta, mutta vuoden 2020 joulukuuhun verrattuna lomautettujen määrä laski selvästi.

Kaikista alueen työttömistä pitkäaikaistyöttömiä oli 30 prosenttia, mutta heidän määränsä laski viisi prosenttia vuoden 2020 joulukuusta. Eniten pitkäaikaistyöttömiä on Kotka-Haminan seutukunnassa, kertoo ELY-keskus.

Työttömien määrä laski kaikilla koulutusasteilla ja ammattiryhmissä

Koulutusasteittain tarkasteltuna määrällisesti eniten laski toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys.

Työttömien määrä laski edellisvuodesta myös kaikissa ammattiryhmissä.

ELY-keskuksen tiedotteen mukaan määrällisesti eniten väheni rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden työttömyys. Myös palvelu- ja myyntityöntekijöiden ryhmässä oli reilusti vähemmän työttömiä. Suhteellisesti eniten työttömien määrä laski asiantuntijoiden ammattiryhmässä ja vähiten maanviljelijöillä ja metsätyöntekijöillä.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja lähihoitajille ja sairaanhoitajille

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun aikana avoinna 2 451 uutta työpaikkaa. Uusia työpaikkoja oli tarjolla 978 enemmän kuin vuosi sitten. Eniten työpaikkoja tuli lisää Kotkan ja Haminan seudulle.

ELY-keskus kertoo tiedotteessaan, että uusista avoimista työpaikoista 78 prosenttia oli yrityksissä ja avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta eniten palvelu- ja myyntityön aloilla.

Myös rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöille ja asiantuntijoille oli tarjolla paljon enemmän työpaikkoja kuin vuosi sitten. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin lähihoitajille, sairaanhoitajille ja myyjille.

Työllisyystilanne

Etelä-Kymenlaakson kunnat

Kunta, työttömien määrä ja työttömyysprosentti:

Kotka: 3 278 / 14,2 %

Hamina: 1 061 / 12,1 %

Pyhtää: 220 / 9,5 %

Virolahti: 181 / 13,5 %

Miehikkälä: 95 / 13,2 %

Lähde: Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka