Pohjois-Kymen sairaalassa varhain maanantaiaamuna syttynyt tulipalo oli potilaan tahallaan sytyttämä – 12 savulle altistunutta sai happihoitoa

Huoneessa oli automaattinen paloilmaisin muttei automaattista sammutinjärjestelmää. Potilaat on siirretty sairaalan muille osastoille.

Pohjois-Kymen sairaalan Poksin aamuöinen tulipalo oli potilaan tahallaan sytyttämä, poliisi kertoo.

Poksissa syttyi maanantain vastaisena yönä tulipalo. Sen seurauksena sairaalan osasto 1:ltä evakuoitiin kaikki sen 22 potilasta. Kukaan osallisista ei loukkaantunut vakavasti. Potilaat on siirretty sairaalan muille osastoille.

Yhteensä savulle altistui noin 30 henkilöä. Joukossa on sekä potilaita että sairaalan henkilökuntaa.

Hälytys ennen aamuviittä

Pelastuslaitos sai automaattisen paloilmoittimen tekemän hälytyksen Poksiin kello 4.51 maanantaiaamuna. Muutamaa minuuttia myöhemmin Poksista tuli hätäkeskukseen myös hätäpuhelu.

Kyseisessä huoneessa oli automaattinen paloilmaisin muttei automaattista sammutinjärjestelmää.

Tulipalo syttyi Poksin osasto 1:n tyhjänä olleessa potilashuoneessa. Osaston henkilökunta aloitti evakuoinnin, jota pelastuslaitoksen ensimmäisenä paikalle saapuneet yksiköt avustivat.

Osastolla oli yöllä paikalla 7 työntekijää ja yksi vartija.

Ensihoito tarkisti kaikki savulle altistuneet. 12 altistunutta sai happihoitoa.

Savu ei levinnyt sairaalan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevalta osastolta merkittävissä määrin muihin palo-osastoihin.

Pelastuslaitokselta tehtävään osallistui 15 yksikköä.

Tahallaan sytytetty

Kaakkois-Suomen poliisi aloitti palon syttymissyyn tutkimisen. Heti maanantaiaamuna poliisi kertoi, että palo oli tahallaan sytytetty.

Poliisi epäilee, että tekijänä oli osastolla ollut iäkäs potilas, joka oli sytytänyt potilashuoneessa olevan patjan palamaan. Poliisi kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen törkeästä tuhotyöstä.

Tapauksen tutkinta jatkuu edelleen.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka