Sunnuntaina valitaan Kymenlaakson ensimmäinen aluevaltuusto –  Täältä löytyvät vinkit sopivan ehdokkaan ja oman äänestyspaikan etsimiseen

Koronaepidemian vuoksi äänestyspaikoilla on noudatettava erilaisia terveysturvallisuuteen liittyviä suojautumiskeinoja.

Sunnuntaina selviää, millainen on Kymenlaakson ensimmäisen aluevaltuuston kokoonpano. Vaalipäivänä vaalihuoneistot avautuvat Etelä-Kymenlaaksossakin aamuyhdeksältä ja äänestys jatkuu kello kahdeksaan asti illalla.

Vaalit.fi-sivuilla kerrotaan, että mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestyspaikan sulkemista.

Kymenlaakson hyvinvointialueella on yhteensä 415 ehdokasta. Ehdokkaiden nimet ja numerot löytyvät muun muassa Kymen Sanomien vaalikoneesta.

Äänestä omalla äänestyspaikalla

Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Paikka mainitaan postitse saapuneessa äänioikeusilmoituksessa. Tietoa löytyy tietoa myös kuntien nettisivuilta.

Äänestyspaikat Kotkassa vaalipäivänä

Äänestyspaikat Haminassa vaalipäivänä

Äänestyspaikat Pyhtäällä vaalipäivänä

Äänestyspaikat Virolahdella vaalipäivänä

Äänestyspaikat Miehikkälässä vaalipäivänä

Käytä maskia äänestyspaikalla

Koronaepidemian vuoksi äänestyspaikoilla on noudatettava erilaisia terveysturvallisuuteen liittyviä suojautumiskeinoja.

Äänestyspaikoilla on muistettava huolehtia käsien puhtaudesta ja käytettävä maskia tai visiiriä, jos se on mahdollita. Jos äänestäjä haluaa, voi hän tuoda mukanaan oman kynän. Myös riittävät turvavälit on muistettava.

Vaalit.fi-sivuilla sanotaan myös, että jos henkilöllä on vaalipäivänä hengitystieoireita tai hän on omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, on hänen äänestettävä äänestyspaikan ohjeiden mukaan. Silloin äänestyksen tulee tapahtua ilman kontaktia muihin ihmisiin ja äänestäjän on käytettävä maskia koko ajan.

Jos äänestäjä tietää olevansa vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, hän ei voi mennä sisälle vaalihuoneistoon, vaan hänen tulee ottaa yhteyttä kunnan vaaliviranomaisiin ja kysyä, olisiko hänen mahdollista äänestää ulkona. Lääkärin määräämästä karanteenista tai eristyksestä ei saa poistua kotoaan äänestyspaikalle, jos se ei voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin, kerrotaan Vaalit.fi-sivuilla.

Kymen Sanomat seuraa vaalipäivän tunnelmia

Kymen Sanomat kertoo vaalipäivän tunnelmia ja tulostietoja sunnuntaina illalla sitä mukaa, kun tulokset selviävät. Kattava ennakkotietopaketti vaaleista ja ehdokkaista löytyy sivuiltamme täältä.

Aluevaalit 2022

Toimi näin äänestyspaikalla

Ota mukaasi äänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti taikka vastaava kuvallinen asiakirja.

Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty sinulle saapuneeseen äänioikeusilmoitukseen.

Äänioikeusilmoitusta ei tarvita äänestyksessä, mutta voit ottaa sen mukaasi jos haluat.

Jos haluat selvittää jo etukäteen ehdokkaasi ehdokasnumeron, löydät sen esim. oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta.

Voit ottaa mukaasi oman vaaliavustajan, jos et esimerkiksi kykene itse tekemään äänestysmerkintää.

Jos sinulla ei ole omaa avustajaa, äänestyspaikalla on erityinen vaaliavustaja.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka