Kotkan Meripäivät täyttää ensi kesänä 60 vuotta – Tiina Salonen: "Meripäivät järjestetään Kotkansaaren keskustassa kuten ennen vanhaan"

60 vuotta täyttävää tapahtumaa juhlitaan retro-teemalla ja juhliminen alkaa jo keväällä. Juhlavuoden kunniaksi järjestettävään kirjoituskilpailuun on tullut jo 50 kirjoitusta. Vaikka järjestelyt ovatkin jo täydessä vauhdissa, pakottaa koronaepidemia järjestäjät miettimään erilaisia vaihtoehtoja tapahtumien järjestämiseen.

Kotkan Meripäiviä juhlitaan tulevana kesänä keskiviikosta lauantaihin 27.–30. heinäkuuta Kotkansaarella, keskustan alueella.

Tapahtuma-alue painottuu Sibeliuksenpuiston ympärille, Lehmuskujalle ja Keskuskadulle, ulottuen Ruotsinsalmenkadulle ja siitä Sapokan suuntaan. Ravintolapaikat sijoittuvat Lehmuskujalle ja sen lähistölle. Muista alueen yksityiskohdista kerrotaan myöhemmin.

– Olemme saaneet vuosien varrella ihmisiltä paljon toiveita siitä, miten mahtavaa olisi, jos Meripäivät järjestettäisiin Kotkansaaren keskustassa kuten ennen vanhaan. Puhuimme siitä itsekin jo vuonna 2019, että olisi hienoa, jos voisimme juhlavuoden kunniaksi tehdä niin. Katsotaan minkälaiset juhlat saamme aikaiseksi, sanoo Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Korona pakottaa keksimään vaihtoehtoja

Salonen kertoo, että kesän meripäiviä suunnitellaan nyt täydellä teholla koronaepidemiasta huolimatta.

– Kyllä, täysillä suunnitellaan ja täysillä mennään kohti kesää. Totuushan on, että tilanne on edelleen epävarma ja seuraamme sen kehittymistä. Mietimme koko ajan erilaisia vaihtoehtoja tapahtumien järjestämiselle.

Kaksi koronakesää on tuonut hyvää kokemusta suurtapahtuman järjestämisessä.

– Edellisinä vuosina olemme oppineet miten koronavirus kesällä käyttäytyy, vaikka emme voikaan vielä tietää, tuleeko siitä kesään mennessä taas jokin uusi variantti.

Salonen toivoo kuitenkin, että kaikki suunnitellut juhlavuoden tapahtumat sekä itse Meripäivät voidaan järjestää.

– Meillä on tällä hetkellä suunnitteilla muun muassa meripäiväklubeja keväälle, sekä muraalijuhla ja meripäivänäyttelyn avajaiset touko-kesäkuun vaihteeseen.

Kuusikymppinen tapahtuma juhlii retro-teemalla

60 vuotta täyttävää tapahtumaa juhlitaan retro-teemalla.

– Retrolla tarkoitamme tässä yhteydessä sitä, että nostamme menneiltä vuosilta esiin asioita sekä meripäivien positiivista vanhaa henkeä. Tapahtumalla on pitkä historia, muistuttaa Salonen.

Retro on teemana myös meripäiväparaatissa.

– Paraatissa on lupa irrotella ja hullutella ja vaikka palata menneiden vuosien teemoihin.

Kirjoituskilpailu juhlavuoden kunniaksi

Juhlavuoden yhteydessä järjestetään myös Aviadorin ja Meripäivien kirjoituskilpailu Pullopostia mereltä.

–  Kilpailun aiheena on meri ja se on varmasti hyvä inspiraation lähde monelle kirjoittajalle. Tähän mennessä siihen on tullut noin 50 tekstiä. Emme vielä tiedä jääkö kirjoituskilpailu pysyväksi osaksi meripäivien ohjelmaa, mutta näin korona-aikana kilpailu on helppo järjestää, koska se ei vaadi fyysistä läsnäoloa, toteaa Salonen.

Juhlavuodesta jää muistoksi tuomariston valitsemista teksteistä koottava Pullopostia mereltä -teos. Teos tulee myös myyntiin yleisölle. Kilpailu jatkuu helmikuun loppuun asti ja sen säännöt ja osallistumistiedot löytyvät Kotkan Meripäivien nettisivuilta.

Kymenlaakson museo on avannut kuvakansion, jossa voi käydä katsomassa kuvia Kotkan Meripäivien historiasta.

Kotkan Meripäivät 60 vuotta 27.–30.7.2022 Kotkansaarella, keskustassa.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka