Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkalaisten kadonneet koronanäytteet löytyivät laboratoriosta – Jo vanhentuneita näytteitä ei voitu enää testata luotettavasti

Kadoksissa olleessa laukussa oli 70 kotkalaisen koronatestinäytteet.

Kadonneiksi luullut kotkalaisten koronanäytteet löytyivät laboratoriosta, jonne niiden pitikin päätyä käsiteltäviksi. Arkistokuva. Raimo Eerola

Viime viikon maanantaina kadonneet kotkalaisten koronatestinäytteet ovat löytyneet. Ne löytyivät perjantaina Helsingissä sijaitsevasta Synlabin laboratoriosta, jonne näytteiden pitikin päätyä käsiteltäviksi.

– Jostakin syystä 70 kotkalaisen näytteet päätyivät sivuraiteille laboratoriossa, mutta sieltä ne etsintöjen jälkeen löytyivät. Selvittelemme ensi viikolla HUSin ja laboratorion kanssa, miten niin pääsi käymään, kertoo 9lives-ensihoitoyrityksen liiketoimintajohtaja Timo Palo.

Näytteitä ei voitu enää testata normaalisti

Kadoksissa olleet näytteet analysoitiin laboratoriossa, mutta niistä ei enää voitu saada luotettavaa tulosta koronavirustartunnasta.

– Ne ajettiin kuitenkin järjestelmän läpi niin kuin muutkin näytteet ja sitä kautta ihmisille meni tekstiviestillä tieto, ettei näytteitä ole pystytty käsittelemään normaalisti, kertoo Palo.

Kadoksiin joutuivat näytteet, jotka otettiin viime maanantaina kello 8–14 Kotkan entisellä linja-autoasemalla olevalla 9lives-testausasemalla. Palo kehotti tuolloin testissä käyneitä käymään näytteenotossa uudelleen jo viime viikon perjantaina, jolloin paikalle järjestettiin lisää testausaikoja ja -henkilökuntaa.

9lives on toiminut koronatestaajana Kotkassa tammikuun alusta lähtien.

Näytteiden löytymisestä kertoi ensimmäisenä Yle.

Aiheeseen liittyvää

  1. Osa maanantaina Kotkassa koronatestissä käyneiden näytteistä katosi matkalla laboratorioon – Perjantaille ja lauantaille on nyt järjestetty lisää testausaikoja ja -henkilökuntaa
    7.1.2022 8:33

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka