Kymenlaaksoon esitetään tiukempia kokoontumisrajoituksia – Avi päättää uusista rajoituksista tiistaina

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee myös aikuisten ryhmäharrastusten keskeyttämistä sisätiloissa. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkoa se käsittelee keskiviikon kokouksessaan.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä pyytää aluehallintovirastoa kiristämään kokoontumisrajoituksia.

Ryhmä esittää, että jatkossa sisätiloissa saisi kokoontua enintään kymmenen ja ulkona enintään 50 henkilöä.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä piti maanantaina ylimääräisen kokouksen. Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kerrottiin maanantaina, että sen on määrä päättää uusista rajoituksista Kymenlaaksoon tiistaina.

Tällä hetkellä sisätilojen kokoontumisrajoitus Kymenlaaksossa on 50 henkilöä. Ulkona järjestettävien tapahtumien yleisömäärää ei ole rajattu.

Myös tilojen sulkemisesta keskusteltiin

Koronakoordinaatioryhmä keskusteli myös pykälästä 58g, joka koskee muun muassa tilojen sulkemista. Ryhmä päätti kuitenkin käsitellä pykälän 58g tarpeellisuutta uudelleen keskiviikkona 12. tammikuuta, jolloin päätöksenteossa on todennäköisesti käytettävissä myös sosiaali- ja terveysministeriön uusi ohjauskirje.

Keskiviikon kokouksessa ryhmä käsittelee myös mahdollisia uusia suosituksia ja rajoituksia koskien lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Nopeasti huonontuneessa koronatilanteessa koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että keskiviikkoon saakka lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnassa olisi hyvä siirtyä mahdollisimman paljon ulkotiloihin.

Lisäksi ryhmä suosittelee keskeyttämään kaiken aikuisten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan tammikuun loppuun saakka.

Ryhmä suosittelee myös, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia järjestetä eikä niihin osallistuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka