Vakava koronatilanne jatkuu: Maanantaina ennätysmäärä tartuntoja Kymenlaaksossa, jo 16 koronapotilasta sairaalassa

Viime viikon aikana Kotkassa on todettu 400 koronatartuntaa, Haminassa 94, Pyhtäällä 31 ja Virolahdella 18, THL raportoi. Kymsote varmisti viikonvaihteesta maanantaihin 569 uutta tartuntaa koko Kymenlaaksossa. Koronatartunnan saaneet joutuvat odottamaan nyt 7–9 päivää ennen kuin heihin otetaan yhteyttä.

Koronavirus leviää ennätysvauhdilla Kymenlaaksossa. Kymsoten mukaan koronatilanne on vakava. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 16 koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi verkkosivuillaan maanantaina, että viime viikon aikana (3.–9. tammikuuta) Kotkassa on todettu 400 koronatartuntaa, Haminassa 94, Pyhtäällä 31 ja Virolahdella 18. Miehikkälän viime viikon koronatartuntalukemaa ei näkynyt maanantaina THL:n verkkosivuilla.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu tähän mennessä pandemian alusta alkaen yhteensä 2 326 koronavirustartuntaa, Haminassa 574, Pyhtäällä 190, Virolahdella 80 ja Miehikkälässä 30. Kouvolassa koronavirustartuntoja on todettu yhteensä 2 766.

Maanantaina ennätysmäärä tartuntoja

Viikonvaihteesta maanantaihin Kymsote varmisti yhteensä 569 uutta tartuntaa. Lauantaina tartuntoja oli 177, sunnuntaina 187 ja maanantaina ennätysmäiset 205 uutta tartuntaa. Luvut ilmenevät Kymsoten verkkosivuilta.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 6 114 koronavirustartuntaa pandemian alusta. Tammikuun ensimmäisen viikon aikana Kymenlaaksossa varmistui vajaa tuhat uutta tartuntaa.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina THL:n mukaan 1 104. Kahden edeltäneen viikon luku oli 234. Luku ilmaisee taudin levinneisyyttä 100 000 ihmistä kohti kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Kymenlaaksossa on ollut kahden viime viikon aikana 1 804 tartuntaa, kun kahden edeltäneen viikon luku oli 383.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Tartunnanjäljitys on Kymenlaaksossa ruuhkautunut. Koronatartunnan saaneisiin otetaan yhteyttä 7–9 päivän viiveellä. Tartunnanjäljitys pyrkii ottamaan yhteyttä erityisesti sosiaali- ja terveysalan työntekijöihin ja iäkkäämpiin hoivapalveluiden asukkaisiin. Kymsote pyytää asiakkaita odottamaan yhteydenottoa rauhassa.

Viikon aikana Kymsoten alueella tutkittiin yhteensä 4 625 koronatestiä.

Koko maassa 620 koronapotilasta sairaalassa

Viikonlopun jälkeen THL raportoi koko maassa 23 325 uutta tartuntaa. Koko maassa tartuntoja on ollut yhteensä pandemian alusta 328 847.

THL:n mukaan maanantaina sairaalassa oli koko maassa 620 koronapotilasta. Määrä on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Kaksi viikkoa sitten sairaalassa oli 306 potilasta.

Kymsoten ja THL:n tapausmäärissä eroavaisuuksia

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

THL:n tiedot päivittyvät kattavasti yleensä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, joskus myös takautuvasti.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka