Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaaksossa suositellaan kokoontumisrajoitusten jatkamista kuun loppuun

Neljä sairastunutta on kuollut Kymenlaaksossa koronaan kuluvan vuoden aikana. Kymsote ei enää julkaise listaa altistumispaikoista.

Kymenlaaksossa on viikon aikana tutkittu noin 4300 näytettä koronaviruksen varalta. Katja Juurikko

Kimmo Puhakka

Kymenlaaksossa on Kymsoten mukaan todettu tiistain jälkeen 109 uutta tartuntaa. Edellisenä päivänä tartuntoja oli 57. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta.

THL:n mukaan Kymsoten alueella on tammikuun aikana sattunut neljä koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Viimeisin kuolema oli 3. tammikuuta.

Viruksen ilmaantuvuus on 778. Ilmaantuvuus tarkoittaa tartuntojen määrää 2 viikon jaksolla 100 000 asukasta kohti.

Tällä hetkellä 70 prosenttia tartunnoista viittaa koronaviruksen omikron-muunnokseen.

– Sairaalahoidon tarve on tullut pääsääntöisesti viikon tai kahden päästä sairastumisesta. Rajusti lisääntyneiden tapausmäärien vaikutus sairaalahoitoa tarvitsevien määrään selviää seuraavien viikkojen aikana, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Uusia suosituksia

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että nykyistä sisätiloissa järjestettävien yli 50 hengen yleisötilaisuuksien rajoitusta jatkettaisiin tammikuun loppuun saakka. Nykyinen rajoitus on voimassa 12.1. asti. Se koskee myös vaalitilaisuuksia.

Työryhmä antoi keskiviikkona uusia suosituksia. Niiden mukaan peruskouluissa tulisi käyttää maskia neljäsluokkalaisista lähtien. Aikuisten sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön ryhmäkokoa.

Lasten harrastusryhmissä suositellaan harjoituksia, joissa ei synny fyysistä kontaktia ja huolehditaan turvaväleistä. Lisäksi ryhmien tulisi harjoitella erillään muista ryhmistä.

400 tartunnan saanutta jonossa

Tartunnanjäljityksessä työskennellään kovan paineen alla. Viive on noin viikon mittainen. Jonossa on tällä hetkellä yli 400 positiivisen koronanäytteen antanutta, joihin ei ole vielä otettu yhteyttä.

Kymsoten henkilöstöä siirretään tilapäisesti tartunnanjäljitykseen kouluterveydenhoidosta ja neuvoloista.

Kaikista todetuista tartunnoista tehdään tartuntaketjujen selvitys. Aikavälillä 27.12.–3.1. Kymenlaaksossa on tutkittu 4 259 näytettä.

Altistua voi missä vain

Kymsote ei enää keskiviikon jälkeen kerro verkkosivuillaan tietoja paikoista, joissa koronavirukselle on voinut altistua. Tätä perustellaan sillä, että Kymenlaakso on viruksen leviämisaluetta, jossa altistuminen on mahdollista missä tahansa.

Viimeinen sivulla ilmoitettu altistumispaikka on Players Sports Bar Kotkassa 23.12.

Koko maassa on THL:n mukaan todettu 6 791 tartuntaa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka