Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote ei enää päivitä altistumispaikkalistaansa – "Koronavirukselle on nyt mahdollista altistua missä tahansa"

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että ruuhkaantunut tartunnanjäljitys pyrkii nyt ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sote-alan työntekijöihin ja iäkkäämpiin hoivapalveluiden asukkaisiin.

– On huolehdittava hyvästä käsihygieniasta, käytettävä maskia aina sisätiloissa ja vältettävä tungoksia, muistuttaa johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Johanna Vehkaluoto

Kymsote ei enää päivitä nettisivuillaan olevaa listaa paikoista, joissa on voinut altistua koronavirustartunnalle.

– Altistumispaikkoja ei enää ylläpidetä verkkosivuilla 5. tammikuuta jälkeen. Kymenlaakso on koronavirusepidemian leviämisalue, jossa koronavirukselle on nyt mahdollista altistua missä tahansa, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Altistumismahdollisuuden vuoksi on edelleen tärkeää noudattaa koronavirukselta suojautumisen perusohjeita aina kodin ulkopuolella liikkuessa.

– On huolehdittava hyvästä käsihygieniasta, käytettävä maskia aina sisätiloissa ja vältettävä tungoksia. Hengitystie- tai suolistoinfektio-oireisena tulee pysytellä kotona, opastaa Mäntymaa.

Kymsoten tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut.

– Tartunnanjäljitys pyrkii nyt ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sote-alan työntekijöihin ja iäkkäämpiin hoivapalveluiden asukkaisiin.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka