Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haku englanninkieliseen koulutukseen alkoi Xamkissa – Kotkassa alkaa uusi sairaanhoitajakoulutus, jossa oppii ammatin lisäksi suomen kielen

Uudella sairaanhoitajakoulutuksella pyritään edistämään työperäistä maahanmuuttoa ja helpottamaan sairaanhoitajapulaa.

Kevään ensimmäinen yhteishaku eli haku englanninkieliseen koulutukseen on alkanut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa. Haku on käynnissä 5.–19. tammikuuta, Xamk kertoo tiedotteessa.

Kotkan kampuksella alkaa uudentyyppinen sairaanhoitajakoulutus, jossa opinnot aloitetaan englanniksi ja suomen osuus opetuksessa kasvaa opintojen aikana.

Koulutuksesta tekee erityisen opintojen vahva suomen kielen painotus opintojen alusta saakka. Se mahdollistaa opiskelijoiden työllistymisen Suomeen, sillä heillä on valmistuessaan ammatin vaatima kielitaito.

Koulutuksella pyritään edistämään työperäistä maahanmuuttoa ja helpottamaan sairaanhoitajapulaa. Tässä sairaanhoitajakoulutuksessa on 50 aloituspaikkaa.

Englanninkielisiä opintoja muillakin kampuksilla

Kouvolassa voi opiskella AMK-tutkinnon englanniksi kansainvälisen liiketalouden ja pelisuunnittelun koulutuksissa.

Mikkelissä haussa on englanninkielisiä aloituspaikkoja tekniikan ympäristöteknologian, tietotekniikan ja hyvinvointipalvelujen tradenomikoulutukseen.

Haussa on myös ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta. Sosiaali- ja terveysalan kuntoutuskoulutus Rehabilitation järjestetään kokonaan verkossa. Koulutus sopii sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Koulutuksiin haetaan verkossa osoitteessa studyinfo.fi. Opinnot alkavat elokuussa 2022.