Kymenlaakson junaliikenne muuttuu lähiliikenteeksi keskiviikkona, lippujen hinta laskee – Joukkoliikenteen yhteislippu muuttuu pilotista käytännöksi

Kymenlaakson joukkoliikenteen yhteislipulla voi matkustaa vastedes sekä Kouvolan ja Kotkan seudun paikallisliikenteessä että junassa Kymenlaakson alueella.

Kouvolan kaupunki kertoo tiedotteessa, että se on sopinut Kymenlaakson lippujen yhteiskäytöstä Kotkan kaupungin ja VR:n kanssa. Junaliikenteessä yhteislippua voi käyttää Kotkan sataman, Kotkan, Paimenportin, Kyminlinnan, Kymin, Tavastilan, Kouvolan, Inkeroisen, Myllykosken ja Korian asemien välillä.

− Hyvin käynnistynyttä pilottia oli tarkoituksenmukaista jatkaa sujuvan ja kestävän matkustamisen edistämiseksi Kymenlaaksossa, Kouvolan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Petri Vainikka sanoo tiedotteessa.

Polkupyörät ja lemmikit ovat ilmaisia lähijunissa

Junaliikenne Kouvolasta Kotkaan ja Lahteen muuttuu VR:n lähiliikenteeksi keskiviikkona 5. tammikuuta. VR:n mukaan suurin osa junalipun hinnoista laskee, kun matkustusehdot, palvelumalli ja hinnoittelu yhdenmukaistuvat muun lähiliikenteen kanssa. Reitit, aikataulut ja kalusto pysyvät junaliikenteen osalta entisellään.

Yhteislippuun on tullut vuoden alusta muutoksia. Polkupyörä on vastedes ilmainen lähijunissa, ja lemmikkieläimet ovat ilmaisia lähijunien lemmikkiosastossa.

Kouvolan ja Kotkan bussien paikallisliikenteessä polkupyörän kuljetukseen sovelletaan kaupunkien voimassa olevaa hinnastoa. Yhteislipun hintoihin ei ole tulossa muutoksia.

Yhteislipulla vaihtoaikaa kaksi tuntia

Yhteislipun vaihtoaikaa on pidennetty kahteen tuntiin. Pidentynyt vaihtoaika täydentää joukkoliikenneyhteyksiä Myllykoskelle ja Inkeroisiin sekä Korialle. Normaaleissa Waltti-lipuissa vaihtoaikaa on yksi tunti.

Waltti-mobiilisovelluksen kautta ostettavat yhteisliput otettiin käyttöön syksyllä 2020. Ne käyvät Kouvolan ja Kotkan paikallisbusseissa sekä VR:n junissa Kouvolasta Kotkaan ja Kouvolasta Korialle.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka