Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote lyhentää aikaa toisen ja kolmannen koronarokotuksen välillä

Riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotuksiin on toistaiseksi tehty joitakin kymmeniä ajanvarauksia.

Koronarokotuksia annetaan joka arkipäivä. Katja Juurikko

Kimmo Puhakka

Kymenlaaksossa otetaan käyttöön THL:n suositus lyhyemmästä rokotusvälistä toisen ja kolmannen annoksen välillä.

Kymsote suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta annosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Kolmansia koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä 50 vuotta täyttäneille, riskiryhmiin kuuluville ja niille, jotka ovat saaneet rokotuksen lyhyellä rokotusvälillä. 40 vuotta täyttäneiden kolmannet rokotukset on tarkoitus aloittaa vielä tammikuun aikana.

Kolmanteen rokotukseen on pyrkinyt myös henkilöitä, jotka eivät ikänsä puolesta ole vielä rokotusvuorossa.

– Toivomme, että nuoremmat ikäryhmät odottavat omaa vuoroaan, jotta vanhemmat ikäryhmät saadaan ensin suojattua. Vanhemmilla henkilöillä on usein kulunut myös pidempi aika kakkosrokotteesta kuin nuoremmilla, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa.

Lasten rokotuksia tammikuussa

Kymsoten alueen 12 vuotta täyttäneestä väestöstä 87,9 prosenttia on saanut yhden rokotusannoksen, 85 prosenttia kaksi annosta ja 27,6 prosenttia kolme annosta.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella tai ajanvarauksettomissa walk in -tapahtumissa.

Koronarokotuksen voi nyt varata myös 5–11-vuotiaille lapsille, jotka kuuluvat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo, että ajanvarauksia on tullut joitakin kymmeniä.

– Toivomme lisää varauksia. Aikoja on runsaasti.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat tehdä lapsen puolesta asioinnin sähköisen ajanvarauksen kautta. 10–15 vuotiaiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka