Jonnet ja Minnet alkavat pian näkyä joukkoliikenteessä Kotkan seudulla – Ensimmäiset bussit liikkuvat heti vuoden alusta

Brändiä on tarkoitus käyttää myös perinteisen joukkoliikenteen ulkopuolella, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelussa.

Kotkan seudun joukkoliikenne muuttuu Jonneksi ja Minneksi. Uusi brändi otetaan käyttöön vuoden alusta, Kotkan kaupunki kertoo tiedotteessa.

Brändi näkyy liikenteessä, verkkopalveluissa ja muissa materiaaleissa vaiheittain. Alkuvaiheessa Jonne&Minne näkyy etenkin aikatauluviestinnässä eli tammikuun alusta voimassa olevissa aikatauluissa.

– Ensimmäiset Jonne- tai Minne-bussit liikkuvat katukuvassa heti vuoden alusta, Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen kertoo tiedotteessa.

Alkuvaiheessa bussien teippaukset ovat väliaikaisia kevytteippauksia, sillä vuonna 2023 liikenteeseen saapuvat uudet sähköbussit. Osaan alueen tulee pienempi Jonne- tai Minne-kyltti, ja nämä ovat välillä muussa käytössä, kuten tilausajoissa.

– Eniten ilme näkyy Kotkan paikallisliikenteessä, mutta myös Haminassa ja Pyhtäällä liikkuu joitakin Jonneja ja Minnejä, kertoo Partanen.

Kotkan seudun liikenteen sosiaalisen median kanavat löytyvät Jonne ja Minne -nimellä Facebookista ja Instagramista. Liikenteen verkkosivusto Kotkanaikataulut.fi pysyy toistaiseksi ennallaan ennen uuden verkkosivuston Jonnejaminne.fi julkaisua.

– Brändiuudistuksessa myös seudun joukkoliikenteen selite yksinkertaistetaan muotoon Kotkan seudun liikenne. Tämä enteilee sitä, että brändiä käytetään myös perinteisen joukkoliikenteen ulkopuolella, esimerkiksi kaupunkipyöräpalvelussa, Partanen kertoo tiedotteessa.

Jonne&Minne -brändi suunniteltiin viime vuonna ympäristöministeriön tukemassa hankkeessa. Nimi ja ulkoasu valikoituivat yleisöäänestyksessä.

Mainos: Kymen Sanomat

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka