Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

9lives aloittaa koronatestaamisen Kotkan entiselle linja-autoasemalle rakennetussa teltassa – Drive in -testauspisteeseen voi tulla auton lisäksi myös kävelemällä

Testauspiste aloittaa toimintansa uudenvuodenpäivänä. Koronanäytteenottopiste Kotkansaaren vanhan sairaalan sisäpihalla lopettaa toimintansa perjantaina.

Kotkan entiselle linja-autoasemalle rakennetussa suuressa teltassa aloitetaan lauantaina koronatestien tekeminen. Raimo Eerola

Johanna Vehkaluoto

9lives-ensihoitoyritys aloittaa tammikuun ensimmäisenä päivänä koronatestaustoiminnan Kotkan entiselle linja-autoasemalle rakennetussa suuressa teltassa.

– HUS kilpailutti testaustoiminnan uudelleen ja saimme hoidettavaksemme Kotkan alueen. Kotkan kaupungilta saimme luvan rakentaa teltan entisen linja-autoaseman alueelle. Se on paikka, jonne ihmisten on helppo tulla testattaviksi, kertoo yrityksen liiketoimintajohtaja Timo Palo.

Teltan läpi voi ajaa autolla

Teltta toimii niin sanottuna drive in -testauspisteenä, jolle koronatestiin tulevat voivat tulla omilla autoillaan tai kävelemällä.

– Autolla voi ajaa teltan läpi. Myös kävelemällä tuleville on teltassa oma nurkkauksensa. Teltan sisällä on lämmitetty kontti, jossa toimistovirkailija voi tehdä työtään ja siellä on lämmitetty tila myös testaajille. Tämä tyyli on toiminut meidän testauspisteillämme pääkaupunkiseudullakin, kuvailee Palo.

Palo kertoo, että testauspisteellä työskentelee muutamia testaajia.

– Omikron-muunnoksen leviämisen vuoksi olemme varautuneet suuriin testimääriin. Jos testattavia tulee yli odotustemme, hankimme paikalle lisää testaajia.

Koronanäytteenottopiste Kotkansaaren vanhan sairaalan sisäpihalla lopettaa toimintansa perjantaina 31. joulukuuta. Uudella testauspaikalla asiakkaat ohjataan näytteenottoon Koulukadun puoleisesta liittymästä.

Koronavirustestiin mennään aina vain ajanvarauksella. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät Kymsoten nettisivuilta.

9lives-koronanäytteenottopiste Kotkan entisellä linja-autoasemalla palvelee arkisin kello 8–20 ja viikonloppuisin kello 10–16. Ensimmäisenä toimintapäivänä lauantaina 1.1.2022 piste on auki kello 12–16.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka