Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden ajanvaraus koronarokotukseen alkaa tiistaina Kymenlaaksossa

Ryhmään kuuluvia lapsia arvioidaan olevan Kymenlaakson alueella noin 800–1000.

Kuvituskuva. Linda Varoma

Krista Lihvonen-Hietakallio

Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus aukeaa Kymenlaaksossa 28. joulukuuta kello 10.

Koronarokotusta tarjotaan Kymenlaaksossa 5−11-vuotiaille lapsille, jotka kuuluvat sairautensa tai tilansa vuoksi vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Ryhmään kuuluvia lapsia arvioidaan olevan Kymenlaakson alueella noin 800–1000.

Lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Pasaatin rokotuspisteessä Kotkassa ja Hansan rokotuspisteessä Kouvolassa.

Ensimmäiset lasten rokotuspäivät ovat lauantaina 15. tammikuuta ja 22. tammikuuta.

Kymsoten verkkosivuilta voi tulostaa lomakkeen

Alle 10-vuotiaiden lasten kohdalla huoltajat voivat tehdä lapsen puolesta asioinnin sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta.

Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Lomake on tulostettavissa Kymsoten verkkosivuilla.

Kymsotessa suuremmassa riskissä olevien koronarokotukset etusijalla

Uusi koronarokotuksia koskeva asetus, joka astui voimaan 23. joulukuuta, antaa mahdollisuuden tarjota koronarokotuksia kaikille 5–11-vuotiaille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kuitenkin korostaa, että kaikkien 5–11-vuotiaiden rokottamisen aloittaminen ei saa hidastaa tehosteannosten antamista vakavan koronavirustaudin riskiryhmille. Kymsotessa halutaan turvata ensin suuremmassa riskissä olevien koronarokotukset ja koronarokotuksia tarjotaan aluksi vain riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen oli maanantaihin mennessä saanut 87,7 prosenttia yli 12-vuotiaista. Toisen annoksen on saanut 84,6 prosenttia kymenlaaksolaisista. 21,8 prosenttia kymenlaaksolaisista on saanut kolmannen koronarokotusannoksen. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastosta.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka