Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa kehotetaan viettämään joulu perhepiirissä – Ryhmäharrastusten joulutaukoa koronanyrkki suosittelee venytettäväksi loppiaisen yli

Keskiviikkona Kymsoten alueella todettiin 44 uutta koronavirustartuntaa, mikä on uusi ennätys päiväkohtaisten tartuntojen määrässä.

Koronatilanne kehittyy Kymenlaaksossa huonompaan suuntaan. Maakunta on koronaviruksen leviämisaluetta, ja viime viikon lopulla varmistui ensimmäinen omikronmuunnos alueella.

Kymsoten tiedotteen mukaan omikroniin viittaavien löydösten määrä on rajussa kasvussa. Tällä viikolla löydösten osuus on jo jopa kolmasosa näytteistä.

Näytteiden vahvistaminen omikroniksi vie kuitenkin aikaa.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että koronantorjunnan perussäännöt suojaavat myös omikronilta: maskia on käytettävä ja pidettävä etäisyyttä muihin ihmisiin.

Suojautumiskeinoihin kuuluvat myös ihmisjoukkojen välttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä kotikuplassa pysyminen.

Tiedotteessa Mäntymaa painottaa, että tätä joulua on hyvä viettää perhepiirissä eikä kokoontua suurella joukolla yhteen koko suvun voimin.

Nyrkki koolle joulun jälkeen

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui keskiviikkona tilanteessa, jossa hallitus oli myöhään edellisiltana linjannut uusista rajoituksista ja tarvittavista toimenpiteistä.

Sen vuoksi alueellinen koronanyrkki päättikin kokoontua uudelleen heti joulun jälkeen maanantaina 27. tammikuuta.

Uutena suosituksenaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee joulutauon jatkamista kaikessa ryhmäharrastustoiminnassa loppiaisen jälkeiselle viikolle 10. tammikuuta asti.

Etelä-Suomen aluehallintovirastolle koronanyrkki suosittelee tartuntatautilain pykälän 58d käyttöönottoa. Mahdollisesti avi käsittelee pykälän käyttöönottoa jo ennen joulua.

Se voidaan toteuttaa tilakohtaisesti eri tavoin. Rajoituksen vaihtoehtona voidaan käyttää koronapassia siten kuin se on lainsäädännössä mahdollista.

Tällä hetkellä on voimassa rajoituspäätös, joka kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet sisätiloissa 12. tammikuuta asti. Rajoituksen on voinut kiertää koronapassia käyttämällä.

Perusopetus ja toinen aste valmistautuvat aloittamaan Kymenlaaksossa kevätlukukauden normaalin aikataulun mukaisesti lähiopetuksessa.

Neljä sairaalassa koronan takia

Kymenlaaksossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta sairaalahoidossa. Hoidon osalta tilanne on rauhallinen, mutta terveydenhuollossa varaudutaan kuitenkin vaikeampaan käänteeseen.

Kahden viimeisen viikon aikana on todettu 276 uutta koronavirustartuntaa. Keskiviikkona Kymsoten alueella todettiin ennätysmäärä uusia tartuntoja, 44 tapausta. Lisätty 23.12. klo 10.34 tieto, että keskiviikon tartuntamäärä oli uusi päiväkohtainen ennätys koronatartunnoissa Kymsoten alueella.