Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Xamk siirtyy etäopetukseen tammikuun alussa, lähiopetuksessa ovat ainoastaan opintonsa aloittavat

Välttämätön käytännön opetus järjestetään kampuksilla hygieniasta ja turvallisuudesta huolehtien.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) jatkavat opiskelijat sekä avoimen ja täydennyskoulutuksen opiskelijat siirtyvät tammikuun alussa etäopetukseen valtioneuvoston suosituksen mukaisesti.

Lähiopetuksessa ovat ainoastaan tammikuussa opintonsa aloittavat opiskelijat. Tällä halutaan varmistaa, ettei yksikään uusi opiskelija jäisi yhteisön ulkopuolelle ja opintojen alku vaarantuisi, kertoo Xamk tiedotteessaan.

Jatkaville opiskelijoille Xamk järjestää välttämättömän käytännön opetuksen, kuten laboraatiot, simulaatiot ja pajatyöskentelyn, kampuksilla hygieniasta ja turvallisuudesta huolehtien.

Opintojaksojen käytännön järjestelyistä opiskelijat saavat tietoa suoraan kunkin opintojakson opettajalta.

Muutoksiin varauduttu

Xamkin päätös perustuu THL:n riskienarviointiin, jossa korkeakouluopetus on todettu matalariskisimmäksi toiminnaksi.

Opetusjärjestelyjä on kuitenkin varauduttu muuttamaan vielä ennen 4. tammikuuta, mikäli epidemiatilanne niin vaatii.

Paluu lähiopetukseen kaikkien ryhmien osalta tapahtuu 17. tammikuuta. Xamkin liikunta- ja harrastetilat ovat suljettuina 16. tammikuuta saakka.

Xamkin hallinto- ja tukipalveluhenkilöstö siirtyy etätyöhön työtehtävien niin salliessa. Kampuksilla opiskelijoilta ja henkilöstöltä edellytetään maskien käyttöä.