Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkassa ajetaan erityisiä hautausmaille suunnattuja vuoroja jouluaattona – Muu linja-autoliikenne hiljenee perjantaina iltapäivällä

Paikallisliikenteen bussit eivät kulje joulupäivänä, ja tapaninpäivänä linjat ajetaan sunnuntailiikenteen aikataulun mukaisesti. Nykyiset aikataulut ovat voimassa vuoden loppuun.

Kotkassa pääsee Parikan ja Laajakosken hautausmaille erityisillä bussivuoroilla jouluaattona, kerrotaan Kotkan kaupungin tiedotteessa.

Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä ajetaan jouluaattona lauantailiikenteen aikataulun mukaisesti kello 13 asti. Sen jälkeen ajetaan vielä muutama päälinja.

– Jouluaaton liikenteessä kello yhden jälkeen on pyritty siihen, että keskeisimmillä linjoilla on tuon jälkeen vielä yksi lähtö, kertoo Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Esimerkiksi Mussalosta lähtee vielä kello 13.25 yksi linja keskustaan päin. Joulupäivänä bussit eivät liikennöi, vaan seuraavat linjat ajetaan tapaninpäivänä sunnuntain aikataulujen mukaan.

Kaupunki on järjestänyt tavallisten linjojen lisäksi hautausmaille suuntautuvat bussivuorot aattopäivän aikana. Vuorot kulkevat läpi päivän noin kello 16 asti.

Useimmiten bussit liikennöivät Kotkan keskustasta. Bussit lähtevät Norskankadulta ja kulkevat Turvalan läpi Parikan hautausmaalle puolen tunnin välein kello yhdeksän alkaen. Busseja liikennöi myös Mussalosta.

Linja-autojen kyytiin pääsee tavallisen joukkoliikenteen lipun hinnalla.

– Walttikortilla, mobiililipulla tai käteisellä tarvittaessa, Partanen kertaa.

Keskustaan tullaan takaisin päin niin ikään puolen tunnin välein kello 9.30 eteenpäin.

Hautausmaat ovat syrjässä

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hautausmaille pääsee suoraan bussiyhteydellä.

– Tämäntyyppisiä vuoroja kulkee sunnuntaisin hautausmaalle ja joinain muinakin pyhinä. Moni ei ole sitä huomannut, Partanen arvioi.

Parikan lisäksi bussilla pääsee Laajakosken hautausmaalle. Laajakoskelle lähtee yksi vuoro Norskankadulta kello 14.20. Tarkemmat ajankohdat ja aikataulut joululiikenteestä löytyvät Kotkan seudun bussiaikataulujen sivuilta, jonne pääset painamalla tästä.

– Laajakoskelle menevä bussi menee aika laajaa reittiä: keskustasta, Mussalosta ja Karhulasta, Partanen kertoo.

Bussivuoroilla halutaan parantaa hieman syrjässä olevien hautausmaiden saavutettavuutta joulun aikaan. Partanen myöntää, että perusyhteydet kyseisille hautausmaille eivät ole järin hyvät.

Uusi aikataulu tuloillaan

Kotkan nykyinen painettu aikataulu ja pysäkkiopasteet ovat voimassa 31. joulukuuta saakka. Aikatauluihin tulee pieniä muutoksia 1. tammikuuta 2022 alkaen ja uudet aikataulut ovat nähtävissä huomisesta lähtien osoitteessa kotkanaikataulut.fi/kotka .

– Linjat 11 ja 12 yhdistyvät ja Kotka-Hamina-välille tulee lisää nopeita bussivuoroja, jotka kulkevat moottoritietä pitkin, Partanen mainitsee esimerkkinä.