Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna Etelä-Kymenlaaksossa myös verkon välityksellä – Koronapassin käyttöönotossa livetapahtumissa eroja seurakuntien välillä

Seurakunnat järjestävät laulutapahtumia tänäkin vuonna etänä.

Kauneimmat joululaulut järjestetään tänä vuonna Kotkassa, Haminassa ja Pyhtäällä livetapahtumien lisäksi etänä. Verkon tai television välityksellä lähetettävien laulutapahtumien määrä vaihtelee seurakunnittain.

Kotka-Kymin seurakunta lähettää joululaulut Facebook-sivujensa kautta viisi kertaa. Seurakunnan hallinto- ja viestintäpäällikkö Emilia Pulkki kertoo, että seurakunnassa oltiin varauduttu tänä vuonna jo hyvissä ajoin myös etänä lähetettävien laulutapahtumien tarjoamiseen.

– Viime vuonna lähetimme kauneimmat joululaulut pelkästään striimeinä. Ne olivat suosittuja ja saivat paljon hyvää palautetta. Siksi olimme jo syksyllä varautuneet, että lähettäisimme tänä vuonnakin kauneimmat joululaulut myös verkossa.

Kotka-Kymin seurakunnan kauneimmat joululaulut lähetetään etänä tiistaina 7. ja 14.12., lauantaina 11.12., perjantaina 17.12. sekä maanantaina 20.12. Lähetykset alkavat kello 19.

Verkon lisäksi Kotka-Kymin seurakunta lähettää joululauluja KotiTV-televisiokanavalla joka arkipäivä kello 12.15–12.45 7. tammikuuta asti. KotiTV toimii antenni-tv:n kanavapaikalla 33 sekä DNAn, Elisan ja Telian kaapeli-tv:n kanavapaikalla 66.

Haminassa ja Pyhtäällä muutamia etätapahtumia

Haminan seurakunta järjestää tänä vuonna yhden joululaulutapahtuman etänä. Se välitetään seurakunnan Facebook-sivujen kautta torstaina 16.12. kello 18.

Pyhtään seurakunta lähettää kaksi laulutapahtumaa verkon välityksellä. Ensimmäinen laulutapahtuma järjestetään sunnuntaina 12.12. kello 15.30, ja se on ruotsinkielinen. Suomenkielinen laulutapahtuma lähetetään sunnuntaina 19.12. kello 18. Lähetyksiä voi seurata seurakunnan Youtube-kanavalta.

– Meille tulee ulkopuolinen henkilö, joka striimaa laulutapahtumat. Hänellä on hyvät laitteet käytössä, joten uskon, että tapahtuman laatu on parempi kuin viime vuonna, kertoo Pyhtään seurakunnan kanttori Marjo Kaijansinkko.

Koronapassin käytössä eroja seurakuntien välillä

Aluehallintoviraston viime viikolla voimaan astuneet rajoitukset koskevat kirkon toiminnassa nimenomaan yhteislaulutapahtumia. Kauneimpien joululaulujen osalta se tarkoittaa, että seurakuntien tiloissa järjestettäviin laulutapahtumiin saisi osallistua vain puolet normaalista osallistujamäärästä. Kotka-Kymin seurakunta ottaa osallistujamäärärajoitukset käyttöön laulutapahtumiinsa.

– Paitsi 19. joulukuuta. Silloin Kotkan ja Kymin kirkoissa järjestettävät joululaulut ovat kaikista suosituimpia. Niihin otamme käyttöön koronapassin, kertoo Pulkki.

Haminan seurakunta aikoo ottaa kaikkiin paikalla järjestettäviin laulutapahtumiin käyttöön koronapassin.

Pyhtään seurakunnan osalta koronapassin käyttöönotto on vielä epävarmaa.

– Passin kanssa on se ongelma, että meidän pitäisi saada vapaaehtoisia kysymään kirkon oville passia. Eikä koronapassin käyttöönotto muutenkaan tunnu kauhean mukavalta ajatukselta, sanoo Kaijansinkko.

Pyhtään seurakunta järjestää live- ja etätapahtumien lisäksi kaksi tai kolme ulkolaulutapahtumaa: keskiviikkona 8.12. Mäntyrinteen palvelutalon pihalla kello 18 ja Pyhtään linnan pihalla kello 18.30. Seurakunnassa on harkinnassa, järjestetäänkö vielä kolmas tapahtuma Haaviston kyläkirkon pihalla. Jos tapahtuma toteutuu, se järjestettäisiin maanantaina 13.12. kello 18.