Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Jonot Kymsoten influenssarokotuksiin ovat lyhentyneet toisella rokotusviikolla – Vuoroaan odottavat pyritään saamaan sisätiloihin pakkaspäivinä

Viime viikolla Kymenlaaksossa annettiin yhteensä noin 10 000 influenssarokotusta. Kampanjaviikkojen jälkeen influenssarokotuksia voi saada muun muassa walk in -rokotuspäivänä tai terveysasemalta.

Jonot Kotkan rokotuspisteillä ovat lyhentyneet toisella rokotusviikolla. Kuvituskuva. Liisa-Ilona Tanninen

Johanna Vehkaluoto, Krista Kierikka

Kymsote aloitti viime viikon maanantaina maksuttomat kausi-influenssarokotukset. Jonot eri rokotuspisteillä venyivät ensimmäisellä rokotusviikolla jopa tuntien mittaisiksi.

Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen kertoo, että toisella viikolla rokotukset ovat sujuneet rauhallisemmassa tahdissa.

– Pitkät jonot eivät ole enää päivittäisiä ja jonotusajat ovat lyhyempiä ensimmäiseen rokotusviikkoon verrattuna. Rekrytoimme koko ajan lisää henkilökuntaa rokotuspisteille ja pyrimme kasvattamaan rokotuskapasiteettia nykyisestä.

Pakkaspäivinä ulkona jonottaminen ei tunnu mukavalta.

– Jonotus pyritään nyt järjestämään mahdollisuuksien mukaan turvallisesti sisätiloissa. Usein aamun ensimmäiset tunnit ovat rokotuspaikoilla kaikista vilkkaimpia, eli kannattaa miettiä mihin aikaan on lähdössä rokotettavaksi.

Jotkut ovat olleet huolissaan tiiviisti pitkissä jonoissa seisoneiden ihmisten koronaturvallisuudesta.

– Hoitajat muistuttavat asiakkaita maskien käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä. Hoitajat ohjailevat jonojen muodostumista. Tämä on asia, johon jokainen meistä pystyy vaikuttamaan omalla toiminnallaan, toteaa Jaatinen.

Influenssarokotuksia saa kampanjaviikkojen jälkeenkin

Viime viikolla Kymenlaaksossa annettiin yhteensä noin 10 000 influenssarokotusta.

– Se vastaa karkeasti kuudesosaa viime vuonna rokotteen saaneiden ihmisten lukumäärästä. Influenssarokotuksia jatketaan läpi talven myös varsinaisten tehostettujen rokotusviikkojen jälkeen.

Rokotuskampanja jatkuu 10. joulukuuta saakka. Sen jälkeen influenssarokotteen voi saada rokotuspisteiltä walk in-rokotuspäivänä ilman ajanvarausta, koronarokotuksen yhteydessä tai muun hoitajan vastaanoton yhteydessä terveysasemalta.

Henkilökuntaa rekrytoidaan koko ajan lisää rokotuspisteille, ja rokotuskapasiteettia pyritään kasvattamaan nykyisestä.

Ilmainen rokotus riskiryhmiin kuuluville

Maksuttoman influenssarokotuksen voivat saada henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan. Ryhmään kuuluvat muun muassa raskaana olevat naiset, kaikki yli 65-vuotiaat ja alle 7-vuotiaat sekä sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat. Myös varusmiespalveluksessa aloittavat saavat ilmaisen rokotteen.

Etelä-Kymenlaaksossa influenssarokotuksia annetaan Kotkassa Pasaatin rokotuspisteellä ja Karhulan terveysasemalla, Haminassa Haminan sairaalassa, Virolahdella Rajasalissa ja Miehikkälässä Miehikkälän terveysasemalla.

Rokotuspaikat ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 9–17 ja perjantaisin kello 9–15. Poikkeuksena tähän on Rajasali, jossa 29.11.–3.12. rokotetaan kello 9–15.

Pyhtääläiset ja Pyhtään palvelun valinneet käyvät Terveystalon järjestämissä influenssarokotuksissa Pyhtään terveyskeskuksessa.

Neuvoloissa influenssarokotteita annetaan ajanvarauksella 22.11.–3.12. ja 10.–14.1.2022. Rokotuksen voi saada vastaanottokäynnillä tai varaamalla ajan erikseen.

Koululaisia rokotetaan oman koulunsa terveydenhoitajan vastaanotolla ja toisen asteen opinnoissa olevia, opiskeluterveydenhuoltoon oikeutettuja opiskelijoita rokotetaan opiskeluterveydenhuollossa.

Kotihoito ja asumispalvelut tiedottavat omille asiakkailleen, kuinka influenssarokotukset järjestetään.

Lisätietoa influenssarokotuksista ja niiden aikatauluista on Kymsoten verkkosivuilla.

Pyhtään influenssarokotuksista on lisätietoa Pyhtään sosiaali- ja terveyspalvelun verkkosivuilla.

Rokotuspäivät

Sukunimen alkukirjaimen mukaan

Maanantaina A–I

Tiistaina J–L

Keskiviikkona M–O

Torstaina P–Ö

Perjantaina kaikki aakkoset

Lähde: Kymsote

Aiheeseen liittyvää

  1. Etelä-Kymenlaaksossa on saanut jonottaa influenssarokotetta jopa tunteja – Pasaatissa on pisimmät jonotusajat: "Turvavälit ovat toteutuneet vaihtelevasti"
    25.11.2021 13:33

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka