Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Palopesäkkeiden sammutus jatkuu vielä lauantaina Juurikorvessa Kotkassa – Tuli tuhosi teollisuusrakennuksen ullakon ja katon, rakennus kärsi mittavat savu- ja vesivahingot

Tiina Knaappila

Palopesäkkeiden sammuttelu on jatkunut vielä aamupäivällä Kotkan Juurikorvessa. Perjantai-iltana teollisuusrakennuksessa syttyi tulipalo, joka tuhosi rakennuksen ullakon ja kattorakenteet sekä aiheutti mittavat savu- ja vesivahingot koko rakennukselle.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Juha Säämänen kertoo, että pelastuslaitos ja poliisi tutkivat palon syytä.

Palon takia vieressä kulkevan junaradan liikenne Kouvolan ja Kotkan välillä katkaistiin, mutta junaliikenne saatiin osittain palautettua jo perjantai-iltana. Nyt kaikki liikenne eli myös vaarallisten aineiden kuljetukset voivat liikkua radalla.

Palopesäkkeitä sammutellaan yhden pelatuslaitoksen yksikön ja kurottajan voimin vielä lauantaina. Rakennuksen katto on romahtanut alas kokonaan, ja katon alla purussa savuaa edelleen kyteviä palopesäkkeitä. Leviämisvaaraa ei ole. Palossa ei sattunut henkilövahinkoja, sillä rakennuksessa ei ollut ketään palon syttyessä.

Kolmikerroksinen pienteollisuusrakennus on kooltaan noin 50 kertaa 100 metriä, ja se on toiminut varastona sekä myymälänä.

Teollisuusrakennus paloi Juurikorvessa Kotkassa – Junaliikenne Kotkan ja Kouvolan välillä katkaistiin, mutta kulkee jälleen osittain

Palvelut

Ruokapaikka