Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Teollisuusrakennus paloi Juurikorvessa Kotkassa – Junaliikenne Kotkan ja Kouvolan välillä katkaistiin, mutta kulkee jälleen osittain

Sammutustyöt jatkuvat lauantaihin asti.

Tiina Knaappila

Teollisuusrakennuksen ullakkotiloissa syttyi tulipalo Juurikorvessa Kotkassa perjantaina. Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Petteri Markkasen mukaan sammutustyöt jatkuvat lauantaiaamuun.

Palon takia vieressä kulkevan junaradan liikenne Kouvolan ja Kotkan välillä katkaistiin, mutta kello 21 aikaan liikenne kulki radalla jälleen osittain. Vain vaarallisten aineiden kuljetuksia ei radalla toistaiseksi tehdä.

Syttymissyystä ei ole tietoa, mutta todennäköisesti palo on saanut alkunsa teollisuustoimistorakennuksen ullakkotiloista. Henkilövahinkoja ei ole sattunut eikä rakennuksessa ollut ketään paikalla palon syttyessä.

Rakennus on kooltaan noin 50 kertaa 100 metriä. Hälytys tulipalosta tuli kello 16.47 Juurikorventielle.

Hätäkeskukselle tehdyn ilmoituksen mukaan rakennuksessa näkyi savua, mutta pelastuslaitoksen saapuessa havattiin myös liekkejä kattorakenteissa.

Kello 21 menossa olivat jälkisammutustyöt. Liekit oli taltutettu, mutta palopesäkkeitä sammuteltiin edelleen. Markkasen mukaan myös kattoa puretaan ja pesäkkeitä sammutellaan nostolava- ja koura-autojen avulla.

Leviämisen vaaraa palossa ei ole. Lähellä ei ole rakennuksia, joihin palo olisi alkuvaiheessakaan voinut levitä.

Palanut rakennus on kolmekerroksinen pienteollisuusrakennus, joka toiminut varastona ja myymälänä. Palossa tuhoutuivat ullakko ja kattorakenteet.

Pelastuslaitokselta paikalla oli 12 pelastusyksikköä.

Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 18.42, kello 21.09 ja 21.48.

Palvelut

Ruokapaikka