Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkassa itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna hybridinä – Konserttitalolla järjestettävään juhlaan voi tulla sata ihmistä

Konserttitalolla järjestettävää juhlaa voi seurata striimattuna myös kaupungin Youtube-kanavalta.

Kotkan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaan konserttitalolla voi osallistua tänä vuonna sata henkilöä. Arkistokuva. Raimo Eerola

Johanna Vehkaluoto

Kotkan kaupunki juhlii tänä vuonna Suomen itsenäisyyttä hybridimallilla. Itsenäisyyspäivänjuhla järjestetään Kotkan konserttitalolla maanantaina 6. joulukuuta ja se striimataan Kotkan kaupungin Youtube-kanavalle. Sekä konserttitalolla että verkossa juhla alkaa kello 13.

Konserttitalon juhlaan sata ihmistä

Kotkan kaupunki seuraa jatkuvasti koronatilannetta ja -rajoituksia, ja toimii juhlaa järjestäessään voimassaolevien ohjeiden ja rajoitusten mukaisesti. Juhlaan Kotkan konserttitalolle voi osallistua sata ihmistä.

– Juhla on kaikille avoin ja laitoimme sinne sadan hengen rajoituksen, jotta voimme säilyttää salissa reilut turvavälit ja järjestää turvallisen tapahtuman. Aikaisempien vuosien perusteella kaikki juhlaan tulevat pääsevät osallistumaan, kertoo Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Kymsoten suositusta noudattaen juhlasta jää pois väliajan kahvitarjoilu.

– Päädyimme hybridijuhlaan, koska koronatilanne alueellamme muuttuu koko ajan ja haluamme saada juhlan toteutettua. Juhlatunnelmaan voi siten virittäytyä sekä konserttitalolla että kotisohvalta käsin. Sitä en osaa arvioida, kuinka moni juhlaa netistä seuraa, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun juhla striimataan.

Puheita, musiikkia ja tanssia

Musiikista tilaisuudessa vastaa Kotkan seudun musiikkiopisto ja juhlassa nähdään myös Jenni Behmin ja Janne Puikon tanssiesitys. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pasi Hirvonen tuo juhlaan Kotkan kaupungin tervehdyksen ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Elli Putkonen pitää juhlapuheen. Juhlassa jaetaan myös Kotkan taidepalkinto 2021.

– Juhla on tänä vuonna hyvin perinteikäs. Olemme Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ja Kotkan Lastenkulttuurikeskuksen kanssa pohtineet erilaisia ideoita juhlan kehittämiseksi. Olisi hienoa, jos tulevaisuudessa esimerkiksi tietylle luokka-asteelle olisi oma itsenäisyysjuhlansa, kertoo Salonen.

Kotkan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla Kotkan konserttitalolla maanantaina 6.12. klo 13. Livestream Kotkan kaupungin Youtube-kanavalla .

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka