Ylämaalaisen tilan isäntä Aki Autio halusi itse syödä hyvää ruokaa, joten ajatus laajeni lihan suoramyyntiin ja tilapuodin pitoon – "Lihaa myydään sitä mukaa kuin on kysyntää"

Ylämaalaisen Aki Aution tilalla asustaa pari sataa lypsylehmää, mutta käsin ei täällä lypsetä, vaan lypsyrobotit hoitavat asian. Kaakon Maitona tunnetun tilan pääasia on maidontuotanto, mutta tilalla on myös lihan suoramyyntiä ja mahdollisuus nähdä tilan eläimiä. Minna Hytti

Automaattilypsypihatossa osa lehmistä on ruokailemassa. Yksi kokeilee onneaan, antaako lypsyrobotti jo lypsyluvan vai vieläkö pitää odottaa. Ollaan Ylämaan Kieron kylällä Aki Aution noin 200 lehmän maitotilalla, joka tutummin tunnetaan nimellä Kaakon Maito.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 3 kk 4 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • Kymensanomat.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Esaimaa.fi-, Ita-Savo.fi-, Kouvolansanomat.fi- ja Lansi-Savo.fi-verkkopalvelut, näköislehdet ja sovellukset
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi