Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Joulukuussa Virolahden kirjastossa nähdään nuoren taiteilijan maalauksia siitä, miltä tuntuu olla kiusattu – "Maalaan vain tunnetta"

16-vuotias taiteilija Meri Peltonen kertoo maalaamiensa kuvien kautta kokemuksistaan.

Näyttelyssä esillä olevat Meri Peltosen teokset ovat syntyneet pääosin tänä vuonna. Jukka Kinnunen

Meri Peltonen on 16-vuotias taiteilija. Hän on kasvanut Virolahdella, ja joutunut kasvuvuosiensa aikana kokemaan omakohtaisesti, miltä kiusaaminen tuntuu. Peltonen on halunnut käsitellä kokemaansa maalaamalla kuvia. Tämän näyttelyn myötä hän näyttää ja kertoo kokemuksensa myös muille.

Peltonen on maalannut teoksensa akryyliväreillä kangaspohjille. Mitä silmät ei nää – maalauksia siitä miltä tuntuu olla kiusattu -näyttelyssä nähtävät teokset ovat syntyneet etupäässä vuoden 2021 aikana kotona. Peltonen on harjoitellut maalaustekniikkaa ja värien käyttöä jo alakoulusta alkaen. Hän maalaa tunteitaan täysin intuitiivisesti.

– En suunnittele mitään, enkä ajattele mitään. Maalaan vain tunnetta.

Kiusaamisesta ja sen ehkäisemisestä puhutaan paljon. Peltosen kuvat ovat puheenvuoro tähän valtakunnalliseen keskusteluun.

Mitä silmät ei nää – maalauksia siitä miltä tuntuu olla kiusattu -näyttely on esillä Virolahden kirjastossa joulukuun 2021 ajan.

En suunnittele mitään, enkä ajattele mitään. Maalaan vain tunnetta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka