Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkassa Kyminsuussa kuullaan läpileikkaus "Pomon" tuotannosta, kun Janne Ensola ja F-Street Band nousevat lavalle – "Springsteen on enemmän elämäntapa kuin pelkästään musiikin kuuntelua"

Janne Ensola ja yhdeksänhenkinen yhtye vetävät joulukuisen Bruce Springsteen -tribuuttikonsertin tunteella ja isolla soundilla.

Bruce Springsteen -tribuuttikonsertin kokoonpanoon kuuluvat Timo Länsivaara, Antti Järvinen, Jari Halonen, Mika Paakko, Jenni Roslakka, Janne Ensola, Linnea Kelin, Jalle Niemelä, Antti Lehtinen ja Teppo Anttila. Jouni Järvinen

Krista Kierikka

Bruce Springsteenin eli "Pomon" musiikki on iso osa kymenlaaksolaisen rockmuusikon Janne Ensolan elämää.

– Sain ihan pikkupoikana jostakin käsiini Springsteenin levyn. Heti siitä lähtien se tuntui omalta jutulta, kertoo Ensola.

Kyseinen levy oli vuonna 1978 julkaistu Darkness on the Edge of Town.

– Springsteen on enemmän elämäntapa kuin pelkästään musiikin kuuntelua.

Springsteenin eli "Pomon" musiikissa Ensolaan vetoavat etenkin hienot tarinat, jotka voivat olla musiikkikappaleiksi hyvinkin visuaalisia.

– Kappaleet ovat elokuvamaisia. Kun uppoutuu tarinaan, minulla ainakin heti alkavat kuvat vilisemään päässä. Tarina yhdistettynä musiikkiin tuo isoja mielikuvia ja tuntemuksia.

Aitoa tunnelmaa

Joulukuussa kulttuuritalo Kyminsuun konserttilavalle nousee Ensolan lisäksi yhdeksänhenkinen F-Street Band. Yhtyeen pyrkimyksenä on esittää tribuuttikonsertissa Springsteenin musiikkia mahdollisimman autenttisella, isolla soundilla ja Springsteenin E-Street Bandin hengellä.

– Täysin autenttiseen "pomotunnelmaan" ei pysty kukaan, mutta vedämme konsertin tunteella, ettei ole pelkästään läpi soitettua, sanoo Ensola.

Ensola ja valtaosa yhdeksänhenkisen yhtyeen jäsenistä ovat olleet myös mukana tänä vuonna syyskuussa Hamina Bastionissa esitetyssä The Who -yhtyeen rockooppera Tommyssa.

– Heitin Tommy-musikaalin harjoitusten aikana idean Springsteen-tribuuttikonsertista, ja Jalle Niemelä innostui siitä. Heti kun saimme Tommyn esitettyä, aloimme treenaamaan tätä konserttia.

Ensolan mukaan ei ollut vaikeaa löytää sopivaa porukkaa tekemään Springsteen-tribuuttikonserttia.

– He, jotka lähtivät mukaan, ovat olleet ihan innoissaan tekemässä.

Läpileikkaus eri vuosikymmenistä

Parituntisen konsertin kappalevalinnat ja niiden järjestys muodostavat Springsteenin uraan liittyvän tarinan kaaren. Konsertissa on väliaika.

– Lähdemme ihan alkutuotannosta liikkeelle ja pikkuhiljaa etenemme myöhäisempään tuotantoon, sanoo Ensola.

Hän myöntää Springsteenin musiikin olevan vähän kaksijakoista.

– On paljon ihmisiä, jotka eivät voi sietää. Sitten on taas sellaisia, jotka ovat päässeet siihen sisälle ja ovat sitä mieltä, etteivät ole parempaa ikinä kuulleetkaan.

Uusin albumi on retrospektiivinen

Ensola on haaveillut pikkupojasta asti pääsevänsä joskus esittämään Jungleland-kappaleen.

– Se on massiivinen musikaalimainen sävellys ja yksi Springsteenin tuotannon kulmakiviä, ainakin minulle itselleni.

Uusinkin Springsteen-albumi Letter to You on Ensolalla ahkerassa kuuntelussa.

– Se on yksi hänen merkittävimpiä levyjään tarinan kannalta ja retrospektiivinen levy hänen elämästään.

Bruce Springsteen -tribuuttikonsertti Kotkassa Kyminsuussa sunnuntaina 5. joulukuuta kello 19. Ennakkoliput myynnissä NetTicketissä ja Kyminsuun lipunmyynnissä. Janne Ensolan ja F-Street Bandin treenejä pääsee seuraamaan Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/fstreetbandi. Tarkastathan ennen tilaisuutta, ettei sitä ole peruttu koronatilanteen vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka