IS: Haminalainen lakimies syytettynä suuressa huumejutussa, epäillään myös yhteyksistä rikollisjengiin – Syyttäjä vaatii miehelle yli viiden vuoden vankeutta

Ilta-Sanomien uutisessa kerrotaan, että lakimies Olli Talsia syytetään huumausainerikoksesta, avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikoksesta. Talsi tunnetaan myös entisenä SM-tason aitajuoksijana.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään suuria, miljoonaluokan huumerikoksia, joihin liittyy pääkaupunkiseudulla vaikuttava Mantaqa-jengi.

Liigan epäillään tuoneen Ruotsista Suomeen kymmeniä kiloja kokaiinia, sata kiloa amfetamiinia ja useita kiloja ketamiinia, kertoo Ilta-Sanomat uutisessaan.

Yksi syytetyistä on haminalainen lakimies Olli Talsi. Ilta-Sanomat kertoo, että syyttäjät vaativat Talsille viiden ja puolen vuoden vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta, avunannosta törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikoksesta.

Syytteiden mukaan Talsi hankki tai ainakin yritti hankkia sata grammaa amfetamiinia sekä pistoolin. Häntä syytetään myös 80 000 euron huumerahojen viemisestä Ruotsiin liigan johtajalle, kertoo Ilta-Sanomat.

Viestit kiinnittivät huomion Talsiin

Poliisin huomio kiinnittyi Talsiin, kun se sai avattua rikollisten käyttämän salatun Sky ECC -viestijärjestelmän. Viesteissä, joita sanotaan Talsin lähettämiksi, hankitaan huumeita ja asetta ja valmistellaan väkivaltaista velanperintää.

Ilta-Sanomien mukaan Talsi kiistää kaikki häneen kohdistuneet syytteet.

– Hän ei puolustuksen mukaan ole pitänyt hallussaan amfetamiinia eikä asetta eikä vienyt laitonta rahaa Ruotsiin. Tukholmassa hän oli kertomansa mukaan joululahjaostoksilla.

Syyttäjä Mari Berg sanoi oikeudessa myös, että Talsi on välittänyt huumeliigalle tietoja vireillä olevista esitutkinnoista. Talsin puolustuksen mukaan kyse on ollut vain julkisista tiedoista, kerrotaan Ilta-Sanomien jutussa.

Myös aikaisempia tuomioita

Talsi on entinen SM-mitalitason aitajuoksija, joka edusti Suomea Göteborgin EM-kisoissa vuonna 2006. Urheilu-uransa jälkeen Talsi opiskeli lakimieheksi ja hän on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja eli lupalakimies. Hän on toiminut oikeusavustajana muun muassa useissa huumerikosjutuissa.

Talsi on aikaisemmin saanut tuomion rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja epärehellisestä menettelystä tuomioistuita kohtaan, kun hän yritti viivästyttää oman juttunsa käsittelyä.

Ilta-Sanomat kertoo, että oikeudenkäyntiavustajalautakunta peruutti Talsin luvan viime talvena, koska häntä ei enää pidetä kelvollisena tehtävään.

– Talsi on valittanut lautakunnan päätöksestä, joka ei ole vielä lainvoimainen. Hänellä on siis tällä hetkellä yhä lupa toimia oikeudenkäyntiavustajana.

Kuten Ilta-Sanomat, myös Kymen Sanomat julkaisee Talsin nimen jo syytevaiheessa, koska kyse on vakavista rikosepäilyistä, joilla on merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa lakimiehenä.

Juttu Ilta-Sanomissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka