Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstai-iltana Kotkassa kokoonnutaan keskustelemaan Afganistanin tilanteesta naisten ja tyttöjen kannalta – Sapokan vesipuisto saa oranssin teemavalaistuksen

Illan aikana keskustellaan muun muassa siitä, miten Afganistanin tyttöjen ja naisten käy.

Kotkan Zontakerho ry järjestää torstai-iltana Monikulttuurisessa toimintakeskus Myllyssä keskustelutilaisuuden, jonka teemana on Afganistan.

– Zonta-järjestön toiminta keskittyy naisten ja tyttöjen tasa-arvoon. Afganistanin tilanne tuntui ajankohtaiselta aiheelta tähän kohtaan, kertoo Kotkan Zontakerhon naisten oikeuksien toimikunnan puheenjohtaja Leila Hietala.

Taleban sai Afganistanin valtaansa elokuussa. Tämän myötä varsinkin tyttöjen ja naisten tulevaisuus on ollut maassa uhattuna. Koulunkäynti ja työnteko ovat muuttuneet vaikeiksi, jopa mahdottomiksi.

Illan aikana keskustellaan muun muassa siitä, mitä Talebanin hallitsemassa maassa tapahtuu, miten käy Afganistanin tyttöjen ja naisten, ja voiko asiaan vaikuttaa.

Esillä monia näkökulmia

Tilaisuus on avoin kaikille ja siellä toimitaan voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Alustajina ovat rauhanturvaaja Esa Pärnä, Afganistanista Suomeen muuttanut Reza Rahmani ja paikallisia maahanmuuttajatyön asiantuntijoita.

Tilaisuuden tavoitteena on saada asiasta esille monia näkökulmia ja lisää tietoa.

– Ehkä tiedotusvälineissäkään ei riittävästi tuoda esille naisten ja tyttöjen asemaa, sanoo Hietala.

Sapokan vesipuisto valaistaan oranssein valoin

Tapahtuma liittyy vuosittain vietettävään, kansainväliseen Zonta Says No -päivään. Päivän viestinä on vastustaa kaikkea naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Keskustelutilaisuuden jälkeen Kotkan Zontakerhon väkeä lähtee Sapokan vesipuistoon kertomaan aiheesta vastaantulijoille ja lenkkeilijöille. Sapokan vesipuisto valaistaan oransseilla valoilla torstaista lähtien 5.12. saakka. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri, joka on kansainvälisesti käytössä monilla tahoilla, muun muassa Yhdistyneillä kansakunnilla.

Keskustelutilaisuus Afganistanista torstaina 25.11. Monikulttuurisessa toimintakeskus Myllyssä (Gutzeitintie 14, Kotka) kello 18 alkaen.