Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Samassa luokkahuoneessa oleskelua ei katsota enää automaattisesti altistukseksi Kymsoten alueella

Kymsote on viime viikkoina alkanut soveltaa vielä tiukemmin THL:n suosittelemaa linjaa. Siinä karanteeniin määrätään vain tietyissä tilanteissa. Ensin selvitetään varsinaisesti altistuneet.

Mikäli lapsi tai nuori on saanut koronavirustartunnan, koko koululuokkaa tai päiväkotiryhmää ei aseteta enää automaattisesti karanteeniin Kymsoten alueella. Arkistokuva. Katja Juurikko

Kalle Sipiläinen

Koulujen ja varhaiskasvatuksen karanteenimääräyksissä käytetään aiempaa enemmän tapauskohtaista harkintaa Kymsoten alueella.

Mikäli lapsi tai nuori on saanut koronavirustartunnan, koko koululuokkaa tai päiväkotiryhmää ei aseteta enää automaattisesti karanteeniin.

Kymsote on viime viikkoina alkanut soveltaa vielä tiukemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosittelemaa linjaa, jossa karanteeniin määrätään vain tietyissä tilanteissa.

Tiedotteessaan Kymsote kertoo, että THL:n ohjeiden mukaisesti samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa oleskelua ei katsota koko ryhmän osalta automaattisesti altistukseksi.

Varsinaisesti altistuneet selvitetään

Näissä tilanteissa selvitetään varsinaisesti altistuneet. Sillä tarkoitetaan henkilöitä, joiden kanssa koronavirustartunnan saanut henkilö on tosiasiallisesti ollut lähikontaktissa.

Muita samassa tilassa oleskelleita ei ole esimerkiksi istumajärjestyksen vuoksi yleensä tarpeen katsoa altistuneiksi, mutta heille voidaan yleisesti tiedottaa mahdollisesta pienen tartuntariskin altistumistilanteesta.

Samalla heitä voidaan kehottaa hakeutumaan testiin omaehtoisesti, jos oireita ilmenee, Kymsote kertoo tiedotteessaan.

Samaa toimintapaa noudatetaan myös varhaiskasvatuksessa.

Koulut ja varhaiskasvatus lähettävät tietoja koronatartuntatapauksista muun muassa Wilma-viestein.

Kymsoten tartunnanjäljitys on kuitenkin aina yhteydessä altistuneisiin ja antaa ohjeet, mikäli henkilö asetetaan karanteeniin tai eristykseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka