Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan kaupunki esittelee Kirkkokadun ja Kauppakadun uudistamissuunnitelmat – "Luulen, että eniten ihmisiä kiinnostavat asvaltin punainen väri ja pysäköintipaikkojen väheneminen"

Uudistustöiden yhteydessä kaduille lisätään pyöräkaistoja, joilla kävely ja pyöräily erotetaan toisistaan. Muutoksia esitellään keskiviikkona kaupungintalolla ja netissä järjestettävässä yleisötilaisuudessa.

Kotkan kaupunki haluaa parantaa keskustan jalankulku- ja pyöräilyolosuhteita. Keväällä hyväksytty Kotkansaaren katujen yleissuunnitelma on nyt etenemässä toteutusvaiheeseen. Tavoitteena on luoda kokonaisuudessaan hyvät keskustojen läpi vievät yhteydet.

– Aloitamme Kotkansaaren katujen uudistamisen Kauppatorin ja Kantasataman yhdistäviltä katuosuuksilta, ensimmäiseksi Kirkkokadulta ja Kauppakadulta, koska Kantasatamassa tapahtuvan rakentamisen vuoksi on niiden katujen alueella tehtävä myös kaukolämpöön ja kunnallistekniikkaan liittyviä töitä, kertoo kaupungininsinööri Sara Vilander.

Pyöräilyn ja kävelemisen suosiota halutaan kasvattaa

Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä liikkuu eniten keskustoissa ja siksi juuri niissä tarvitaan uusia ratkaisuja. Uudistustöiden yhteydessä nykyisille kaduille lisätään pyöräkaistoja, joilla kävely ja pyöräily erotetaan toisistaan.

– Uudistuksilla halutaan parantaa jalankulkijoiden asemaa, helpottaa liikkumista ja kasvattaa kävelemisen ja pyöräilemisen suosiota. Muutokset ja uusien järjestelyjen toimiminen edellyttää ihmisiltä uuden oppimista.

Katujen suunnittelijat huomioivat myös keskustan alueiden esteettömyysvaatimukset. Valaistusta parannetaan, ja joukkoliikenteen tärkeimmät pysäkit ja pyöräpysäköinti uudistetaan.

– Tärkeimpiin pysäkkeihin kuuluu esimerkiksi torin reunalla, entisen Pohjolan talon kohdalla oleva bussipysäkki, jolle on tulossa muun muassa sähköinen infotaulu.

Suunnitelmista voi kysyä yleisötilaisuudessa

Kaupunki järjestää katujen uudistamiseen liittyvän yleisötilaisuuden keskiviikkona 24. marraskuuta kello 18. Tilaisuudessa esitellään Kirkkokadun ja Kauppakadun katusuunnitelmat ja vastataan yleisön kysymyksiin.

– Luulen, että eniten ihmisiä kiinnostavat asvaltin punainen väri, pysäköintipaikkojen väheneminen ja pihakatu-merkinnät, ennustaa Vilander.

Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä kaupungintalon valtuustosalissa, jonne voidaan koronarajoitusten takia ottaa enintään 50 henkilöä tai seuraamalla sitä verkosta Kotkan kaupungin nettisivujen kautta.

Yleisötilaisuus katujen uudistamisesta ja Kirkkokatua ja Kauppakatua koskevista suunnitelmista Kotkan kaupungintalolla ja Kaupungin nettisivuilla keskiviikkona 24.11. klo 18.

Lisätty tieto kaupungintalolle otettavasta ihmismäärästä klo 9.54.