Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkan McDonaldsilla ja ABC Amiraalissa on voinut altistua koronavirukselle viime viikon lauantaina

Kuvituskuva. Raimo Eerola

Riina Lehtoranta

Kymsote on jälleen päivittänyt listaansa paikoista, joissa on voinut altistua koronavirukselle. Tuoreimmat lisäykset listalla ovat Kotkan McDonalds -ravintola ja ABC Amiraali.

Kotkan McDonaldsissa altistuminen on voinut tapahtua lauantaina 13.11. kello 11–12. ABC Amiraalissa on saattanut altistua niinikään lauantaina 13.11. kello 9–9.30.

Kymsoten altistumispaikkalistalla ilmoitetaan paikat, joissa on liikkunut koronavirusta kantanut henkilö, joka on voinut tartuttaa viruksen muihin samaan aikaan paikalla olleisiin. Listalle päivitetään sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Altistumispaikat näkyvät listalla 14 vuorokauden ajan altistumisajankohdasta laskien.

Tee näin, jos altistut

Jos altistumispaikalla altistumisajankohtana olleella henkilöllä ilmenee seuraavien 14 päivän aikana koronaan viittaavia oireita, kehottaa Kymsote tekemään oirearvion omaolo.fi-sivulla, oirekyselyn koronabotti.hus.fi-sivulla tai ottamaan yhteyttä päivystysavun numeroon 116 117. Koronan oireita voivat olla väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennus tai ripuli.

Myös omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka