Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satavuotiasta Lotta Svärdiä juhlistetaan sunnuntaina Virolahdella – Tapahtumassa voi kuulla Klamilan ilmavalvontalottien päiväkirjamerkintöjä

Virolahden Bunkkerimuseo juhlistaa Lotta Svärd 100 -juhlavuotta tulevana sunnuntaina kello 15 Varjossa honkien -tapahtumalla.

Virolahden Musiikkiyhdistyksen sekakuoro esittää Susanna Apo-Syrjäsen johdolla ja Seija Kelavirran säestyksellä sota-ajan tuttuja lauluja, Terttu Ravi lausuu runoja ja Anne Kauppinen lukee Klamilan ilmavalvontalottien päiväkirjamerkintöjä.

Tilaisuuden järjestävät Virolahden Bunkkerimuseo ja kulttuuritoimi. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta koronaturvallisuuden takia mukaan mahtuu 50 kuulijaa.

Lottajärjestö oli naisten vapaaehtoinen, aseeton maanpuolustusjärjestö, joka toimi vuosina 1921–1944. Jäseniä järjestössä oli enimmillään noin 240 000, joista 8–17 -vuotiaita pikkulottia lähes 50 000. Rauhan aikana yksi lottajärjestön tärkeimmistä tavoitteista oli tarjota koulutusta jäsenilleen. Lottajärjestö lakkautettiin 1944, jonka jälkeen lotat jatkoivat huolto- ja avustustyötä Suomen naisten huoltosäätiön nimissä. Vuonna 2004 Suomen naisten huoltosäätiön nimi muutettiin Lotta Svärd säätiöksi.

Tapahtumaan pyydetään ennakkoilmoittautumisia joko sähköpostitse bunkkerimuseo@virolahti.fi tai puhelimitse 040-7107339 (8–16 välisenä aikana).