Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ääneenlukua iltahämärässä Kotkan ja Haminan kirjastoissa – Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avajaisissa sytytetään kynttilä ja luetaan Sally Salmisen esikoisromaania

Teemaviikon lapsille suunnattu teos on Karin Erlandssonin seikkailukertomus Helmenkalastaja.

Pekka Kimpanpää

Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avajaiset pidetään Kotkan pääkirjastossa maanantaina. Tämän vuoden teemana on ”Unelmat ja kaipaus". Teemaan kuuluu perinteinen ääneenlukuhetki, jossa samaa teosta luetaan useissa kirjastoissa ympäri maan.

Tällä kertaa teoksena on ahvenanmaalaisen Sally Salmisen ruotsiksi kirjoittama esikoisromaani Katrina (suom. Katriina). Vuonna 1936 julkaistu teos oli välitön menestys. Se voitti Pohjoismaisen romaanikilpailun ja kirjasta otettiin 15 painosta. Kirja on käännetty useille kielille.

Kotkan avajaistapahtumassa otteita romaanista lukee ääneen näyttelijä Lise Holmberg. Kirjailijavieraana on viime vuonna Raija-teoksellaan Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kotkalainen Ritva Hellsten. Mukana tilaisuudessa on myös kustantamo Aviadorin edustaja Vesa Tompuri.

Kirjallisuusviikon avaussanat lausuu Kotkan Pohjola-Norden ry:n puheenjohtaja Susanne Öksnevad, jonka jälkeen kirjastotoimenjohtaja Mikko Vainio sytyttää kynttilän. Kynttilän sytyttäminen liittyy kirjallisuusviikon perusideaan, jossa vuoden pimeimpänä ajankohtana sytytetään kynttilä ja luetaan kirjaa ääneen.

Teemaviikkoa viritellään maanantaina myös Haminan kirjastossa, jossa Salmisen teoksesta otteita lukee Amanda Takala.

Teemaviikon lapsille suunnattu kirja on Karin Erlandssonin seikkailukertomus Helmenkalastaja. Kirja sopii ensisijaisesti yli 9-vuotiaille.

Teemaviikon tavoitteena on nostaa esille pohjoismaista kirjallisuutta ja kerronnan perinnettä. Pohjoismainen kirjallisuusviikko on järjestetty vuodesta 1995 lähtien.

Muita tämän vuoden teemaan sopivia teoksia on listattu täällä

Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avajaiset Kotkan pääkirjastossa maanantaina 15. marraskuuta kello 18. Haminan pääkirjaston tapahtuma alkaa kello 17. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Järjestäjät suosittelevat kasvomaskin käyttämistä. Tilaisuuteen ei saa tulla sairaana tai flunssaoireisena. Hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä on huolehdittava.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka