Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Autoliikkeen valomainos sytytti rakennuksen palamaan Kotkassa – Sisätiloihin pääsi palokaasuja, uudet autot säästyivät pahoilta vahingoilta

Tiina Knaappila

Autoliikkeessä syttyi tulipalo Kotkan Ristinkalliontiellä lauantaiaamuna. Päivystävä palomestari Antti Kosonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että palo ehti levitä autoliikkeen kattorakenteisiin.

Vahingot jäivät kuitenkin suhteellisen pieniksi, sillä palo on ilmeisesti alkanut ulkopuolelta. Rakennuksessa on kiinni valomainos pääoven ympärillä.

Liikkeen ikkuna on rikkoutunut, ja palokaasuja pääsi sisälle, mutta sisällä olevat autot eivät ole kärsineet pahoja savu- tai vesivahinkoja. Sisällä on toistakymmentä uutta autoa.

Kosonen kertoo, että tuli ei päässyt kattorakenteisiin kovin syvälle, ja sammuttajat saivat palon nopeasti kiinni. Asiassa auttoi myös ohikulkijan aamulla hieman ennen kello kahdeksaa tekemä hätäilmoitus.

Kososen mukaan muutamia tunteja aikaisemmin syttynyttä paloa ei olisi huomattu välttämättä yhtä nopeasti, koska koska yön tunteina ohikulkijoita liikkuu vähemmän.

Pelastuslaitos savutuuletti sisätilat, jossa palokaasut nousivat suurimmaksi osaksi korkan hallin yläosaan. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Palvelut

Ruokapaikka