Kymsotelle mittava taidelahjoitus osuuspankilta – Teokset sijoitetaan yleisön nähtäväksi eri hoitolaitoksiin Kymenlaaksossa

OP Kymenlaakson lahjoittama taidekokoelma on kertynyt vuosikymmenten varrella. Pankilla ei ole enää sopivia tiloja teosten esillä pitämiseksi.

OP Kymenlaakso on lahjoittanut Kymsotelle lähes 250 taide-esinettä sijoitettavaksi eri hoitolaitoksiin. Esineet halutaan yleisön nähtäväksi, ja lahjoituksen arvo on yli 90 000 euroa.

Taidekokoelma koostuu pääasiassa kymenlaaksolaistaustaisten taiteilijoiden teoksista. Mukana on lähinnä eri tekniikoilla tehtyjä tauluja, joissa aiheina ovat usein paikalliset kohteet ja maisemat.

Taulujen lisäksi lahjoitukseen kuuluu muun muassa ryijy ja vanhoja kehystettyjä kolikoita.

Lahjoitettavien teosten tiedossa olevat valmistumisvuodet ovat vuosien 1960 ja 2008 väliltä.

OP Kymenlaakson varatoimitusjohtaja Pekka Raivisto kertoo tiedotteessa, että taidekokoelma on kertynyt vuosikymmenten saatossa. Pankilla ei kuitenkaan ole teoksille enää sopivia tiloja esillä pitämiseksi, ja teokset ovat olleet varastoituina.

Pankin omistaja-asiakkaista koostuva edustajisto päätti alkuvuodesta, että osa taidekokoelmasta lahjoitetaan Kymsotelle.

Lahjoitukseen liitettiin toive, että teokset sijoitetaan yleisön nähtäväksi eri hoitolaitoksiin Kymenlaakson alueella.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka