Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Viikoittaisten koronatartuntojen määräksi on vakiintunut Kymsoten alueella noin 50 – Kotkassa oli viimeisen viikon aikana 20 uutta tartuntaa, Haminassa kuusi ja Virolahdella yksi

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme koronapotilasta.

Yhden koronarokotuksen on Kymsoten alueella saanut 85,5 prosenttia rokotusikäisistä eli yli 12-vuotiaista. Kaksi annosta on ottanut 77,9 prosenttia yli 12-vuotiaista. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Janne Kettunen

Koronatilanne on Kymenlaaksossa pysynyt ennallaan. Kymsoten tilaston mukaan alueella on viimeisen viikon aikana todettu 55 uutta koronatartuntaa.

– Uusia tapauksia on päivittäin kymmenen molemmin puolin ja hiukan yli 50 viikossa. Olemme siis olleet käytännössä samassa tilanteessa koko lokakuun ajan, sanoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Mäntymaan mukaan alueen uudet tartuntatapaukset jakaantuvat nyt jokseenkin tasan Etelä- ja Pohjois-Kymenlaakson välillä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) tilaston mukaan Kotkassa oli viimeisen viikon aikana 20 uutta tartuntaa, Haminassa kuusi, Virolahdella yksi ja Kouvolassa 23. Pyhtäällä ja Miehikkälässä ei todettu ainuttakaan uutta tartuntaa.

Kaikkiaan Kotkassa on todettu 1 028, Haminassa 304, Pyhtäällä 62, Virolahdella 39, Miehikkälässä 14 ja Kouvolassa 1 269 koronatartuntaa.

Kymsoten alueella on sairaalahoidossa tällä hetkellä kolme koronapotilasta.

Kymsote on tehnyt yli 143 000 koronatestiä

Mäntymaa kertoo, että Kymenlaaksossa sairaalahoitoon joutuu koronan vuoksi tällä hetkellä pääasiassa rokottamattomia. Myös koronatartunnan saaneista suurin osa on rokottamattomia.

Yhden koronarokotuksen on Kymsoten alueella saanut 85,5 prosenttia rokotusikäisistä eli yli 12-vuotiaista. Kaksi annosta on ottanut 77,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

– Vielä tarvitaan etenkin nuorten rokotuksiin lisäponnistusta, Mäntymaa huomauttaa.

– Jos toinen tai ensimmäinenkin annos on jostain syystä jäänyt ottamatta, niin kannattaa käydä nyt.

Kymsote on viime vuoden maaliskuun alun jälkeen tutkinut kaikkiaan 143 016 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä tutkittiin 1 953.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka