Myös Kotkan ja Haminan kahviloissa näkyy viljan syömistä vähentäviä asiakkaita – Gluteenittomuudessa pitää muistaa huolehtia kuidun saamisesta, sanoo ravitsemusterapeutti

Huovilan Konditoriassa Haminassa tehdään gluteenittomia leivonnaisia kerran viikossa, kertoo yrittäjä Marja Kotonen. Raimo Eerola

Yhä useamman Kotkan ja Haminan kahviloissa myytävän suolaisen tai makean leipomotuotteen tiedoissa kerrotaan tuotteen olevan gluteeniton. Se tarkoittaa, että kyseessä on ilman vehnää, ohraa tai ruista valmistettu tuote. Kasvava määrä asiakkaita on löytänyt alun perin keliakiaa sairastaville kehitetyt gluteenittomat tuotteet.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi 9 viikoksi vain 1 €/vko ja pääset lukemaan kaikki Kymen Sanomien sisällöt.

Tilaa 1 €/vko Olen jo tilaaja