Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rannikkoprikaati harjoittelee sunnuntaista alkaen Kotkan ja Haminan edustalla saaristossa – Paukkupatruunoista aiheutuu meluhaittaa

Valvontaharjoituksessa joukot harjoittelevat taistelutehtäviä Itäisellä Suomenlahdella.

Rannikkoprikaati aloittaa sunnuntaina 24.10. valvontaharjoituksen Itäisellä Suomenlahdella, kertoo Rannikkoprikaati tiedotteessaan. Valvontaharjoitus sijoittuu Kotkan ja Haminan edustan saaristoon Mustamaan, Ulko-Tammion, Vanhankylänmaan ja Haapasaaren alueille, ja näiden lisäksi Klamilan sataman alueelle. Veneitä liikkuu myös Kaunissaaren ja Santion välisellä alueella.

Paukkupatruunoista syntyy meluhaittaa

Rannikkoprikaatin mukaan saarikohteissa liikutaan jalan ja pääosin kevyellä autokalustolla, eli henkilö- ja pakettiautoilla. Harjoituksessa ei ammuta tykistöammuntoja. Harjoituksessa on käytössä paukkupatruunoita, joista aiheutuu ympäristöön meluhaittoja.

Valvontaharjoituksen aikana joukot harjoittelevat rannikon olosuhteissa aselajiensa mukaisia taistelutehtäviä. Harjoitus päättyy torstaina 28.10.