Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Miehikkälässä pääsee keskiviikkona koronarokotukseen aikaa varaamatta – 20–24-vuotiaiden nuorten rokotuskattavuus on kunnassa maakunnan alhaisin

Walk in -rokotus päätettiin järjestää Miehikkälässä, jotta alueen asukkaiden olisi helpompi saada rokotuksensa.

Miehikkälän terveysasemalla annetaan keskiviikkona koronarokotuksia. Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Johanna Vehkaluoto

Kymsote antaa Miehikkälän terveysasemalla keskiviikkona koronarokotuksia, kertoo Kymsote tiedotteessaan. Walk in -rokotuksiin voi saapua ilman ajanvarausta.

– Tarkoitus on tarjota mahdollisuus rokotteen ottamiseen matalalla kynnyksellä, ilman välimatkan tai ajanvarauksen tuomia hidasteita, kertoo Kymsoten koronarokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

Paikalle toivotaan tulevan erityisesti niitä henkilöitä, jotka eivät ole vielä ottaneet ollenkaan koronarokotuksia. Keskiviikkona on myös mahdollista aikaistaa toisen rokotuksen ottamista. Ensimmäisen ja toisen annoksen saamisen välissä pitää kuitenkin olla vähintään kuusi viikkoa.

Parikymppisten rokotuskattavuus on matala

20–24-vuotiaiden nuorten rokotuskattavuus on Miehikkälässä koko maakunnan matalin.

– Tiettyä syytä ei ole tiedossa, mutta pienen paikkakunnan kohdalla tulee myös muistaa, ettei prosentuaalisia rokotuskattavuuksia voida suoraan verrata isompien kuntien kattavuuksiin. Kyseisen ikäryhmän osalta kattavuus voi nousta merkittävästi jo kymmenen asiakkaan rokottamisen myötä, toteaa Jaatinen.

Kyseiseen ikäluokkaan kuuluville nuorille lähetetään tekstiviesti, jossa heille kerrotaan keskiviikon rokotuksista.

– Alle 20-vuotiaiden osalta rokotuskattavuus taas on Miehikkälässä parhaalla tasolla Kymenlaakson muihin kuntiin verrattuna, kertoo Jaatinen.

Terveysasemalla annettava rokotevalmiste on Pfizerin Comirnaty. Walk in -rokotuksiin voi saapua myös Virolahdelta tai muualta Kymenlaaksosta.

Rokotukset etenevät hyvin

Jaatinen kertoo, että rokotukset ovat edenneet hyvin sekä Etelä- että Pohjois-Kymenlaaksossa ja kuntalaiset suhtautuvat koronarokotuksiin pääasiassa positiivisesti.

– Ilon aihe on myös se, että rokotuskattavuus nousee koko ajan myös hitaammin edistyvissä ikäryhmissä eikä ole pysähtynyt aloilleen.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella 85 prosenttia väestöstä on ottanut ensimmäisen koronarokotteen.

– Tarkemmin avattuna yli 60-vuotiasta yli 90 prosenttia on ottanut ensimmäisen rokotteen, ja yli 40-vuotiaistakin yli 80 prosenttia. Tätä nuoremmissa ikäryhmissäkin on saavutettu jo 70 prosentin rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta, ja etenemme kohti 80 prosentin kattavuutta, kertoo Jaatinen.

Kaksi rokoteannosta saaneita on Kymsoten alueella tällä hetkellä 75,5 prosenttia väestöstä.

Miehikkälän terveysasemalla annetaan koronarokotuksia keskiviikkona 20. lokakuuta kello 16–19.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka